Menu

 Door voorzitter

ALV – moetje of kans?

Beslis mee over je club

  • CC foto door jkbeitz - https://www.flickr.com/photos/jkbeitz

Twee keer per jaar organiseert GHBS een ALV – een algemene ledenvergadering. De bedoeling van zo’n vergadering is dat het bestuur vertelt over de plannen die het heeft met de vereniging, verantwoording aflegt voor het afgelopen jaar, voorstellen voorlegt aan de vereniging waar de vereniging over moet stemmen en waarin discussies plaatsvinden over beslissingen die we al genomen hebben of andere zaken die de vereniging aangaan.

 

Waarom een ALV?

Hoewel vergaderen niet onder de core business van een hockeyclub valt, en hockeyers niet per se vergadertijgers zijn, vinden we het wel belangrijk dat de vereniging goed aanwezig is op een ALV. We willen namelijk regelmatig beslissingen nemen waarvan we het belangrijk vinden dat ze voldoende draagvlak krijgen en via de ALV hopen we mede te kunnen peilen of dat zo is. Daarnaast is een ALV ook een plek waar je weer eens andere leden en ouders van leden kunt ontmoeten. En als bestuur gaan we daarna ook graag nog in gesprek met de aanwezige leden onder het genot van een drankje – dat door ons betaald wordt.

 

Hoe lang duurt zoiets?

Ik probeer de ALV binnen twee uur af te ronden en dat is de afgelopen drie jaar ook gelukt. Dus heel veel tijd hoeft het niet te kosten, terwijl er ook regelmatig heel leuke zaken te bespreken zijn. Zo is afgelopen halfjaar een kledingcommissie bezig geweest met de nieuwe clublijn van GHBS en gaan ze de komende ALV deze presenteren. We hebben al een voorschot gezien met het bestuur en worden daar erg blij van.

 

Waarover gaat het dan?

We publiceren de agenda van de ledenvergadering minimaal twee weken van tevoren zodat je kunt zien of er zaken besproken worden die voor jou van belang zijn of waar je graag je inbreng op wilt laten horen. De agenda voor de komende ALV (27 mei 2016) vind je hier. Ik zie je graag!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent