Menu

Arbitragecommissie

Wie zijn wij?

De arbitragecommissie bestaat uitRoderik Krooneman (voorzitter a.i.), Wijnand Bruin (CS+ opleiding), Paul Suk (CS+ begeleiding), Gijs Aslander (CS+ indeling). Daarnaast zijn er nog twee functies vacant in deze commissie: de functie voor de indeling van clubscheidsrechters en de functie voor de begeleiding van clubscheidsrechters. Vind jij het leuk om deze commissie te versterken? Neem dan contact op met de commissie via arbitrage@ghbs.nl.

 

Wat doen wij?

De arbitragecommissie houdt zich bezig met de opleiding, de kwaliteitsverbetering en de indeling van clubscheidsrechters en CS+. Daarnaast is de arbitragecommissie het aanspreekpunt voor scheidsrechters op de club en voorziet in begeleiding van scheidsrechters waar dat nodig is.

 

Voor de junioren en senioren die nog geen scheidsrechterskaart hebben, zal de commissie elk seizoen clubscheidsrechterscursussen aanbieden. Deze cursus gaat uiteraard in op de theorie: spelregelkennis maar ook op de praktijk: hoe te fluiten, positionering, voorbereiding en omgaan met spelers, coaches en publiek.

 

Naast de reguliere clubscheidsrechterscursus biedt de arbitragecommissie sinds seizoen 2014-2015 ook het CS+-traject aan. Clubscheidsrechters met meer ambitie voor het fluiten hebben de mogelijkheid om op te gaan voor de CS+-kaart. Dit is de extra arbitrageopleiding, begeleid door een leercoach van de KNHB. De opleiding duurt een half tot een heel seizoen en bestaan uit een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarvoor ook examens worden afgelegd.
Naast bovenstaande taken houdt de arbitragecommissie zich ook bezig met ‘fairplay’ en bevordering en bewaking van sportiviteit op en rond het veld. Een onderdeel hiervan is het Shake Hands en Line Up initiatief van de KNHB.
Waarvoor kun je bij de commissie terecht?

Voor alle vragen en/of opmerkingen rond het scheidsrechtersgebeuren van GHBS kan je bij ons terecht via arbitrage@ghbs.nl.

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent