Menu

Jongste jeugd commissie

 

Wie zijn wij?

De Jongste Jeugd Commissie bestaat uit Alieke van Wieringen, Femke van Kempen, Esther Borgman, Annelies Gallanger en Anne-Marie Parre.

Wat doen wij?

De Jongste Jeugd Commissie (JJC), de technische staf van GHBS en een grote groep trainers en ouders zetten zich in om de jongens en meisjes  (van 6 t/m ±10 jaar) het hockeyen bij te brengen. Dat doen we door wekelijkse trainingen en wedstrijden op zaterdagochtend (omgeving Groningen/Drenthe/Friesland). Daarnaast deelt de JJC de teams in, verwerkt de nieuwe aanmeldingen voor de Jongste Jeugd en is het communicatieorgaan tussen de teams/ouders en GHBS.

De JJC wil kinderen graag op een plezierige, veilige en dynamische manier leren hockeyen. Hierbij houdt de commissie rekening met het ontwikkelingsniveau van de kinderen, om ze zo stap voor stap voor te bereiden op het elftalhockey. In de jongste jeugd wordt in principe niet op sterkte ingedeeld maar op beleving van de kinderen. De uitgangspunten bij het indelen op beleving zijn: willen leren, luisteren, de drang hebben om te bewegen en het plezier tonen tijdens het hockeyen.

In lijn met de visie van de KNHB gaat het bij de Jongste Jeugd vooral om spelplezier, ongeacht de uitslag van een wedstrijd. Een spannende wedstrijd spelen, moe van het veld stappen en samen met de tegenstander na afloop limonade drinken en uitpuffen. Daar gaat het om. Er worden bij de Jongste Jeugd dan ook geen competitiestanden bijgehouden.

Waarvoor kun je bij de commissie terecht?

Wanneer jij vragen hebt met betrekking tot de indeling van de teams, aanmeldingen of algemene vragen over jongste jeugdhockey.

 

Wil jij in contact komen met de Jongste Jeugd commissie? Neem dan contact met ze op door te mailen naar jongstejeugdcommissie@ghbs.nl.

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent