Menu

Wedstrijd

F-jes

F-teams staan met twee keer 3 spelers in het veld. Daarnaast zijn er vaak één of meer wissels. Bij de F-teams mogen gemengde teams voorkomen, dus jongens en meisjes gemixt. Er wordt gespeeld op een achtste hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×15 minuten met een pauze van ongeveer 5 minuten.

Kinderen rouleren van plaats en leren zo welke taken horen bij de verschillende posities in het veld. Bij de wedstrijden is er daarentegen geen keeper. Het is beslist niet de bedoeling dat één van de kinderen in een doeltje gaat staan. Bovendien zijn er in totaal vier doeltjes in plaats van twee, van ieder twee meter breed. Vanuit het 5-metergebied kan er gescoord worden. Er kunnen speciale, lichtere F-ballen gebruikt worden, maar een gewone hockeybal is gebruikelijk.

Eerste- en tweedejaars E
Eerste- en tweedejaars E staan met 5 spelers en 1 keeper in het veld. Daarnaast zijn er vaak één of meer wissels. De E-tjes spelen op een kwart hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×25 minuten met een pauze van ongeveer 5 minuten. Vanuit een 10-metergebied mag gescoord worden. Kinderen rouleren van plaats en leren zo welke taken horen bij de verschillende posities in het veld.

D8
Een 8-tal bestaat uit 7 veldspelers, 1 keeper en 1 of meer wissels. Er wordt gespeeld op een half hockeyveld. De wedstrijd duurt 2×30 minuten met een pauze van 5 minuten. Er is geen echte cirkel, maar met pionnen wordt een 15-metergebied aangegeven. Ook in een 8-tal blijven de spelers rouleren. Vanaf de D8 wordt tevens de strafcorner geïntroduceerd in het spel.

Wedstrijden vanaf de D11-jeugd
Een hockeywedstrijd duurt vanaf de D-jeugd 2×35 minuten en wordt geleid door twee scheidsrechters. Het wordt gespeeld door twee partijen die elk uit 11 spelers (in het veld) bestaan.

 

Voor de specifieke spelregels van de verschillende jaargroepen klik hier beneden de volgende links

 

Spelregels drietal hockey

Spelregel zestal hockey

Spelregels achttal hockey

Spelreglement veldhockey 2020

Spelreglement zaalhockey 2019

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent