Menu

 Door Harrie ter Reegen

Dames 2 ongeslagen winterkampioen

Afgelopen zondag stond ‘de finale’ om de reserve Hoofdklasse (Dames) op het programma: GHBS Dames 2 nam het op het Zernikecomplex op tegen GCHC Dames 2. Beide ploegen hadden nog geen wedstrijd verloren en waren dus ook gebrand om te winnen om zichzelf ‘winterkampioen’ te kunnen noemen.

 

De selectie was nagenoeg helemaal fit, alleen Floor kon er helaas niet bij zijn vanwege haar werkzaamheden op GHBS. Na een motiverende voorbespreking van Gijs en een geconcentreerde warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Het was meteen te zien dat er hier iets op het spel stond: beide ploegen toonden aan dat zij bovenaan de res. Hoofdklasse staan. GCHC probeerde kort te combineren en kwam een paar keer gevaarlijk voor onze goal. Annick stond scherp te keepen en met goed voetenwerk wist zij enkele schoten naast te werken. Na het begin kwam er een fase waarin we langzamerhand steeds meer grip op de wedstrijd kregen en het spel begonnen te dicteren. Net toen het leek dat GCHC weer wat sterker begon te worden kregen zij een corner. Deze corner werd gemist door hun stopper en belandde bij Mieke die snel opendraaide. Al snel wisten we wat we moesten doen en speelden we de overtalsituatie vlijmscherp uit: Nienke en Sarah vonden elkaar snel waardoor de bal via Lotte ‘de neus’ in de goal belandde: 1-0! Een counter ‘uit het boekje’ bezorgde ons de voorsprong. GCHC bleek iets later nog steeds verrast te zijn door de vlotte tegengoal: een vrije slag in het 23 metergebied werd snel naar Ellemijn gepasst die de bal vervolgens met een harde klap feilloos op de stick van Roos speelde: een tip-in hoog in de goal; 2-0! In de laatste minuut van de eerste helft kregen we nog een corner tegen, deze werd echter knap gepareerd door Annick (met haar stick) waardoor we met een 2-0 voorsprong de rust in gingen. Iedereen was het erover eens: ‘we zijn er nog niet’. Na wat tactische aanwijzingen gingen we met een frisse blik aan de tweede helft beginnen.

 

Gedurende de tweede helft nam de spanning toe. Door het hoge tempo aan beide kanten begon bij sommige spelers de scherpte logischerwijs wat af te nemen. Een aantal handige wissels zorgden er voor dat we in elke linie gas konden blijven geven. Het spel vloog op en neer en het werd wat hectischer doordat GCHC steeds opportunistischer ging spelen: Liz werd hard geraakt (ze heeft nu nog steeds twee verschillende schoenmaten), Nienke ‘de buffel’ liep van cirkel naar cirkel en Manon vloog als een bezetene achter doorschietende ballen aan. Na sterk uitverdedigen van Tessa belandde een lange klap van Kim over de flank bij Myrthe. Vervolgens werd Sarah bereikt die met een versnelling buitenom de keeper wist te verrassen en zo de 3-0 op het scorebord zette. De laatste fase van de wedstrijd speelde GCHC alles of niets, maar onze verdediging hield stand. Tot twee keer toe plukte Annick knap twee ballen uit de hoek. In de ‘dying seconds’ wist GCHC toch te scoren: een afgeslagen bal hobbelde tergend langzaam over de doellijn. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn: GHBS Dames 2 wint met 3-1 van GCHC D2! Na afloop werd het ‘winterkampioenschap’ goed gevierd op de club!

 

Deze overwinning is de beloning van een ijzersterke eerste seizoenshelft. 10 van de 11 wedstrijden werden gewonnen (1 gelijkspel) waarin we slechts 4(!) tegengoals incasseerden. Dit bewijst dat deze dames een hechte ploeg vormen die hard voor elkaar willen werken.

 

Dames 2 zal na de zaalperiode spelen in de Reserve Hoofdklasse A, het ‘linkerrijtje’ bestaande uit de beste 6 ploegen. De winnaar van deze competitie plaatst zich voor het NK voor reserveteams.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent