Menu

 Door Lisa Zwiers

De kampioenen van GHBS

Het hockeyseizoen zit er op en dat betekent dat we de lijst met kampioenen weer kunnen opmaken. Ook dit seizoen zijn dat er weer een heleboel.  Meisjes A2, Meisjes B6, Meisjes C8, Meisjes D3, Meisjes D8, Jongens D1, jongens D2 en Jongens D3 zijn kampioen geworden. GHBS feliciteert de kampioenen! Hieronder een overzicht van alle kampioenen, met tekstje geschreven door een coach of andere supporter en natuurlijk mag de kampioensfoto niet ontbreken!

 

Meisjes A2
“Vorige week is MA2 kampioen geworden in de topklasse. Na een bewogen jaar is het gelukt. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om kampioen te worden, en dat hebben we laten zien in de wedstrijd. Een uiteindelijke 7-0 als maakte de eerste pek bijna zeker. Het was nog spannend wat de tegenstanders hadden gedaan. En het verlossende woord kwam uit Heerenveen. Onze directe concurrenten hadden 3-2 gespeeld. En dat was genoeg voor onze eerste plek.  3e plek op het NK en kampioen in de topklasse, topjaar.”

Meisjes B6

Meisjes C8
“Na drie maanden al weer kampioen. In februari in de zaal en in juni, met nog 2 wedstrijden te spelen, kampioen op het veld geworden. Gefeliciteerd!”

Meisjes D3
“Na een succesvolle voor-en zaalcompetitie is het MD3 gelukt het seizoen af te sluiten als kampioen. 2 weken geleden speelde MD3 de bepalende wedstrijd tegen Assen en die werd gewonnen met 2-0. In totaal zijn 8 wedstrijden van de 10 gewonnen, waarmee het kampioenschap van dit hechte team is binnen gehaald. Uiteraard met hulp van de top coaches Margreet en Jan-Erik!”

Meisjes D8
“Het was een prachtig seizoen van MD8 GHBS: een team dat plezier in hockeyen heeft, dat wil leren en als spelers mooi aan elkaar gewaagd zijn. Dit jaar hebben alle meiden stuk voor stuk echt leren hockeyen qua techniek, spelinzicht, overspelen, 11 tegen 11, strafcorners, etc., maar ook in mentaliteit. Als het moest gebeuren, dan groeide er iets in het team dat vertrouwen uitstraalde, had het de wil om te winnen en dan werden achterstanden omgebogen naar winsten. Dit is zoals een team hoort te zijn en de foto straalt dat uit. Gefeliciteerd!”

Jongens D1
JD1 is Noord Nederlands Kampioen!

Jongens D1 is afgelopen weekend kampioen van Noord Nederland geworden.
De echte finale werd een week ervoor gespeeld tegen Groningen Jongens D1. De mannen moesten minimaal gelijk spelen om de koppositie te behouden en zouden bij winst al kampioen zijn. Het werd een echt spektakelstuk. GHBS kwam 2-0 voor en had grote kansen op meer, maar kreeg vlak voor de rust toch de 2-1 om de oren. Na rust bleef het razend spannend. Groningen kreeg een aantal goede kansen, maar ook GHBS had genoeg kansen om de 2-1 voorsprong uit te bouwen. Vlak voor tijd viel toch nog de 2-2. Helaas nog geen kampioen, maar dankzij de 2 punten voorsprong konden de mannen de week erop alsnog het kampioenschap pakken. Er moest van Eelde gewonnen worden en dan zou het kampioenschap een feit zijn. Het werd uiteindelijk 13-0 en dus konden de (kinder)champagneflessen ontkurkt worden!

De jongens zijn dit seizoen enorm gegroeid. In de voorcompetitie werd er nog met 9-1 en 5-1 verloren van Haren. Ze kwamen dus snel dichterbij en in de winterstop werd een oefenwedstrijd zelfs al gewonnen. Dit gaf veel vertrouwen voor de competitie. Van te voren was bekend dat het tussen Groningen en GHBS zou gaan. Dus een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Groningen was erg belangrijk voor het kampioenschap. Deze wedstrijd eindigde in 2-2. Hierdoor leek alles aan te komen op de 2e wedstrijd en kon het doelsaldo best nog wel eens belangrijk worden, maar waar de mannen van GHBS al hun overige wedstrijden wonnen, speelde Groningen gelijk tegen HVA D1. Hierdoor had JD1 vorige week in Haren genoeg aan een gelijkspel en werd GHBS Jongens D1 een week later dus voor het 2e jaar op rij kampioen van het Noorden.

Op 22 juni mogen de boys meedoen aan D-day(officieus NK voor de D-jeugd) op Gooische. Een mooie afsluiter op een fantastisch seizoen!

Jongens D2
“Het seizoen 18/19 gestart met JD2 , de jongens kwamen uit 4 teams: JD2,JD3 , J8e1 en J8e2, was even wennen aan elkaar. Vanaf de zaal is het erg goed gegaan en wisten we wedstrijden te winnen, dit hebben we door weten te zetten naar het tweede deel van het veldseizoen. Er ontstond een hechte groep dit mede door de goede trainingen van Yara. Met als prachtig eindresultaat kampioen 1e klasse. Dit hebben we afgelopen zaterdag dan ook ruimschoots gevierd op de club (taart) en daarna een gezellige picknick.” Namens Coach Bernie Wierenga dank aan alle jongens en ouders!

Jongens D3
“Na een fantastische 1e seizoenshelft als J8E1 is het team na de winter als Jongens D3 op een heel veld gaan spelen. Dit om meer uitdaging te krijgen door het spelen tegen oudere kinderen en te wennen aan het spelen op een heel veld. Dat de jongens toe waren aan deze uitdaging is te zien aan de cijfers: acht van de negen wedstrijden gewonnen, waarbij de jongens 67 goals gescoord hebben en slechts 8 goals tegen. Belangrijker nog, het was een seizoen vol plezier en ontwikkeling!!”

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent