Menu

 Door Lisette Kruit

Er is beweging bij bij GHBS

Stoeptegels worden weggehaald, bij de fietsbrug over de wielerbaan wordt druk gegraven, het pup-veldje ligt er al een tijdje verlaten en gesloopt bij. Hoe zit dat nou precies?

 

De aannemer Antea (ze hebben ook de watervelden aangelegd) gaat in opdracht van de gemeente Groningen volgende week beginnen met het dichtgooien van de sloot naast het clubhuis. Die sloot is er om het (regen)water van onze hockeyvelden af te voeren. Maar dat water moet natuurlijk wel ergens naartoe als de sloot dicht is. Om dat water kwijt te kunnen wordt in de sloot een grote betonnen buis (duiker) geplaatst (zie foto van ander project). Via die buis en later via de sloot bij de voetbalvelden van GRC/Groen Geel gaat het water naar een grote vijver/wateropslag bij de fietsbrug. Die vijver is binnenkort klaar en dan zullen de bouwactiviteiten zich naar GHBS verplaatsen. Er zullen nog meer tegels rond het clubhuis worden weggehaald. Het zal dus nog wel even een rommeltjes zijn. Deze hele operatie zal nog wel een aantal weken duren.

 

Als de sloot klaar is gaat de gemeente starten met de bouw van de vier nieuwe kleedkamers. Verwachting is dat dat pas na de zomer gaat gebeuren. Bij dit soort processen gelden de oude motto’s “geduld is een schone zaak” en “Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”.

 

Bestuur en bouwcie

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent