Menu

 Door Hans van Loenen

Flexbiliteit in coronatijd

Op 23 april jl. kondigde de KNHB aan dat ze een definitieve streep zetten door het competitie-seizoen van 2020-2021. Geen verrassing, vooral heel jammer.

Gelukkig vallen er nog tal van alternatieve activiteiten te organiseren om het huidige hockeyseizoen toch sportief af te sluiten. Zo wordt er voor de jeugd nagedacht over het opnieuw opstarten van een interne laddercompetitie en is er voor de jongste jeugd ook al een opzet gemaakt voor wedstrijdjes op de zaterdag. De senioren (helaas alleen eerst 26 jaar en jonger) gaan in mei in 8-tallen het veld op om onderlinge wedstrijd te spelen. Zij kunnen dan weer dat echte ‘zondag-is-hockey-dag-gevoel’ beleven.

Jeugdspelers trainen dit jaar tot 12 juni door. Daarna wordt de teamindeling voor seizoen 2021-2022 bekend gemaakt. Of en welke hockeyactiviteiten er daarna nog tot de vakantie plaats zullen vinden hangt af van het team waarin je komt te spelen. Mogelijk worden er ook nog een clinic of andere hockeyactiviteiten georganiseerd worden. Daarnaast is er uiteraard nog de mogelijkheid om je in te schrijven voor de professionele hockeykampen van Nationale Sportkampen van 12-16 juli op GHBS!!

Senioren bieden we dit jaar aan om langer door te trainen, zeker tot eind juni. Ook zijn er plannen om dit jaar de welbekende ZAC (Zomer Avond Competitie) extra groots op te zetten. Hopelijk komt de overheid tegen die tijd zeker met versoepelingen, zodat echt alle senioren weer in teamverband mogen spelen én het clubhuis open mag om zoals van ouds na te borrelen met teamgenoten in de zon.

Uiteraard houden ook wij eventuele Corona-versoepelingen in de gaten en passen wij de plannen aan al naar gelang daar ruimte voor is. Ondanks alle onduidelijkheid en constante veranderende regels, blijven we bij GHBS flexibel en creatief. Dit wordt gedaan door een aantal betrokken vrijwilligers uit de verschillende commissies. Zij blijven zich achter de schermen inzetten om – binnen de geldende maatregelen – voor alle leden er voor te zorgen dat we samen zo optimaal mogelijk het hockeyplezier kunnen behouden. Waarvoor dank!

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent