Menu

 Door Lisette Kruit

Fysiotherapiepraktijk MEDISUPPORT verzorgt medische begeleiding van selectieteams

Met ingang van oktober 2017 start MEDISUPPORT met een blessurespreekuur op sportpark Corpus den Hoorn. Het spreekuur zal in eerste instantie toegankelijk zijn voor spelers en speelsters van de verschillende jeugd- en seniorenselectieteams. Aan het eind van het seizoen wordt dit geëvalueerd. Mogelijk wordt het blessurespreekuur vanaf het nieuwe seizoen (seizoen 2018-2019) dan ook toegankelijk voor de andere teams van GHBS.

 

Het doel van het blessurespreekuur is om te inventariseren wat de klachten zijn en hoe daarmee om te gaan (wel of niet trainen, wel of niet spelen, verdere behandeling nodig of niet en advisering aan ouders en/of coaches). De kosten van het spreekuur worden bij kinderen tot 18 jaar vergoed uit de basisverzekering, 18 jaar en ouder is er een aanvullende verzekering nodig of komt voor eigen rekening.

 

Het blessurespreekuur zal elke dinsdag plaatsvinden en is op afspraak toegankelijk. De duur van het consult is maximaal 15 minuten. Een afspraak kan worden gemaakt door, bij voorkeur voor dinsdag 12.00 uur, telefonisch contact op te nemen via 050 – 318 21 64. Vervolgens zullen de benodigde gegevens worden opgenomen.

 

Bij acute problemen is het altijd mogelijk langs te komen op het spreekuur. Het blessurespreekuur vindt plaats op dinsdag van 18.00 uur tot 19.30 uur in de aanbouw van de kleedkamers van GRC tegenover het hoofdveld van GRC. De revalidatie/hersteltraining (indien van toepassing) vindt plaats op dinsdag van 20.00 uur tot 21.00 uur.

 

GHBS heeft al jaren een goede relatie met Fysiotherapie MEDISUPPORT. Fysiotherapie MEDISUPPORT verzorgt de medische begeleiding van de selectieteams, revalidatie en hersteltraining, advisering bij blessures en testen en meten van hockeyspecifieke vaardigheden. Fysiotherapie MEDISUPPORT heeft een aantal specialismen in huis, zoals sportfysiotherapie, podologie, mulligan technieken, dry needling, medical taping.

 

MEDISUPPORT heeft een nauwe samenwerking met verschillende specialismen in zowel het UMCG als het Martini ziekenhuis, waarbij op het gebied van sport de contacten met de afdelingen sportgeneeskunde van belang zijn.

 

De hoofdvestiging van Fysiotherapie MEDISUPPORT, aan de Turfsingel 17, heeft een eigen fitnessruimte en oefenzaal. Klik HIER voor meer informatie over MEDISUPPORT.

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent