Menu

 Door Ramon

Veel gestelde vragen en antwoorden over de nieuwe clubkleding en sponsoring

Voor velen is het een en ander nog onduidelijk omtrent de nieuwe kleding en de sponsoring. We hebben behoorlijk wat vragen gehad. De meest gestelde vragen hebben we hieronder beantwoord. Maar eerst nog even in het kort wat en hoe over de nieuwe kleding en de sponsoring. Uiteraard kun je voor overige vragen altijd terecht bij kledingcommissie@ghbs.nl

 

De kleding

Vanaf het nieuwe hockeyseizoen 2016-2017 zal GHBS nieuwe kleding gaan introduceren. GHBS doet dit om meer eenheid en kwaliteit uit te stralen vanuit de club.
De kledingcommissie zal de kleding per team uitgeven aan de teammanagers. De kleding voor de breedteteams dienen zelf bij de winkel/distributeur worden aangeschaft.

De selectieteams zullen vanaf september/oktober 2016 allemaal in de nieuwe kleding gekleed (moeten) gaan.

GHBS voert de regel dat alle EERSTE selectieteams (D1/C1/B1/A1) een kledingpakket per selectie-lid dienen af te nemen. Bestaande uit: een thuis-tenue, te weten: een thuis-shirt een thuis broek of rok en één paar sokken. En een uit-tenue bestaande uit een uit-shirt, twee paar uit-sokken en een trainingspak voor het bedrag van €195,-.

GHBS voert de regel dat alle TWEEDE selectieteams (D2/C2/B2/A2) een kledingpakket per selectie-lid dienen af te nemen. Bestaande uit: een thuis-tenue, te weten: een thuis-shirt een thuis broek of rok en één paar groene GHBS sokken en een trainingspak voor het bedrag van €145,- (Een uit-tenue is voor tweede selectieteams optioneel).

Leden van de breedteteams kunnen een thuistenue aanschaffen t.w.v. €77,- bestaande uit: een thuis-shirt, broek of rok en één paar groene GHBS sokken.

N.B. Op dit moment is de nieuwe kleding nog NIET binnen. Wanneer de nieuwe kleding te koop is/afgehaald kan worden zal er een bericht op de website van GHBS geplaatst worden! Houd de website dus in de gaten. Er is momenteel alleen nog kleding ‘oude’ stijl beschikbaar bij Intersport DAKA (voormalig Telstar).

De sponsoring

Net als ieder jaar vraagt GHBS de selectieteams te zorgen voor sponsoren. Dat is goed voor je team én de club, en dan betaalt ieder selectielid dus ook minder voor zijn kleding. Natuurlijk mogen breedte-teams ook hun kleding laten sponsoren.

De kleding is al gedeeltelijk gesponsord door kledingleverancier McKendric. Maar er blijven genoeg plekken over op de kleding voor andere sponsoren. In de sponsorformulieren (hier te vinden) is precies aangegeven op welke plekken er bedrukkingen kunnen komen te staan en de prijzen die de sponsor daarvoor moet betalen (dit is inclusief bedrukking).

Je kunt dus met je sponsor overleggen op welke plek deze wil komen te staan. Zo kun je dus uitrekenen wat de kosten zullen worden (voor de sponsor en/of voor selectielid). Indien er nog plaatsen onbedrukt blijven, zijn dat de kosten die het selectielid zelf nog dient te betalen (excl. bedrukking). (Zie hiervoor ook punt 1 van de vragen en antwoorden).

 

Taken van de teammanager

GHBS vraagt alle teammanagers van de (selectieteams Jeugd) zorg te dragen voor de juiste administratieve en financiële afhandeling voor wat betreft de sponsoring, zodat de Kledingcommissie geen dubbelingen heeft en het overzicht kan behouden.

De teammanager van EERSTE selectieteamleden dient €195,- per lid te innen voor de kledingpakketten. De teammanager van TWEEDE selectieteamleden dient €175,- per lid te innen voor de kledingpakketten. Tevens dient de teammanager zorg te dragen voor het ophalen van de kledingpakketten.

Indien er sponsoren zijn gevonden dient de teammanager zorg te dragen voor een juist ingevuld sponsordocument (hier te vinden), zodat de Kledingcommissie kan zorgdragen voor verdere afhandeling bij de drukker.

————–

 

Meest gestelde vragen en antwoorden

 

1: Vraag: Als er maar een deel van de €250,- gesponsord wordt, en het team moet de rest betalen blijft het bedrag dan € 250,-? Die € 250,- is namelijk inclusief de kosten voor het bedrukken van álle posities. Of betaalt het team dan alleen de verkoopsprijs.

 • Een kledingset zonder bedrukking (dus niet gesponsord) kost per teamlid €195,-. Een eventuele sponsor betaalt een deel van de kleding inclusief de kosten van de bedrukking van de gewenste positie.  Bijvoorbeeld: Een sponsor betaalt €50- per kledingset voor een logo op de rug. Dan is €50,- 1/5 deel van het totaalbedrag (€250,-). Het te betalen bedrag per teamlid wat dan overblijft bedraagt 4/5 deel van €195,- te weten: €156,-

 

2: Hoe zit het precies het 2e jaar. Volgens mij blijft het team het 2e jaar eigenaar van de kleding en hoeven nieuwe teamleden zich dan niet ‘in te kopen’ Klopt dat?

 • Als je wisselt van selectieteam hoef je je niet in te kopen.
 • Als je van breedte-team naar een selectie-team gaat, betaal je de club de helft van door het team betaalde bedrag voor het 1 kledingpakket (dus excl. sponsoring).
 • Als je van selectie-team naar een breedte-team gaat, -> zie antwoord bij punt 3.

 

3: Wat als je het 2e jaar niet meer in een selectieteam zit. Moet je dan zelf alles gaan aanschaffen?

 • Als een selectie-lid uit een selectie-team gaat (je gaat naar een breedte-team of je verlaat de club gedurende de gehele periode 2016-2018) ontvangt het lid van de club de helft van het door het lid betaalde bedrag (dus excl. sponsoring).
 • Gaat een selectielid naar een breedte-team dan dient het lid zelf in ieder geval een thuistenue (broek/rok en een shirt) aan te schaffen.

 

4: De hoodie zit volgens mij niet in het pakket. Mag die gesponsord worden, wat kost dat dan of is dat aan het team? En mag daar alles opstaan, bijv. ‘Alle vrienden van…’

 • De GHBS hoodies zijn reeds ontworpen en kunnen desgewenst (per team) besteld worden (zodra de levertijden bekend zijn, komt dat op de website). Deze hoodies kunnen ook gesponsord worden. (Alles mag gedrukt worden, dus bijvoorbeeld ook ‘alle vrienden van…’), met uitzondering van de club-sponsoren Rabobank en McKendric. De bedrukking mag alléén verlopen via de de drukker van GHBS, daar hebben we een afspraak mee. Dit moet via de kledingcommissie aangevraagd worden. (zie punt 5).

 

5: Is er al een drukker, zo niet wie regelt dit?

 • GHBS heeft een drukker uitgekozen. Alle bedrukking zullen via de kledingcommissie en deze drukker lopen.

 

6: Wie verzamelt de contracten en doet de administratieve afhandeling? Wie beantwoord de e-mails?

 • De kledingcommissie.

 

7: Is het duidelijk hoe de financiële afhandeling verloopt?

 • De team-managers van de selectie-teams moeten voor hun teams de financiële afhandeling regelen. Daarover krijgen zij nog instructies via mail.
 • Breedte-teams/leden moeten hun eigen kleding kopen bij de winkel/distributeur. Trainingspakken, hoodies etc. moeten bestelt worden via de kledingcommissie.

 

8: Op het formulier staan geen maten voor de shirts.

 • De breedteteams/leden moeten hun eigen kleding kopen bij de winkel/distributeur daar kan een lid zijn/haar eigen maat uitzoeken.
 • De selectieteams krijgen pakketten met daarin reeds uitgekozen maten en voorbedrukte nummers op het shirt. Een speler krijgt het nummer van het shirtje die een speler past. (Nummers voor broekjes en rokjes worden los meegeleverd en zullen door het lid zelf moeten worden aangebracht, zie het sponsorformulier voor de positie). De teammanager int de gelden van elke speler en maakt het complete bedrag over naar GHBS Rekeningnummer: NL69RABO 0329 4298 25 t.n.v. MHC GHBS

 

9: Regeling voor H2 en D2 indien zij als student een probleem hebben met de financiering.

 • We gaan kijken hoe groot het probleem is en van daaruit bekijken we of er een mogelijkheid is of er in termijnen kan worden betaalt of op een andere manier tegemoet gekomen kan worden. Het het vinden van een sponsor blijft natuurlijk een pre.

 

10: Hoe zit het met de keepers van een selectie-team? Moeten die ook €195,- euro betalen ook al krijgen ze minder kleding?

Ja, zij betalen hetzelfde bedrag als de andere leden van het team. Het pakket voor keepers bestaat uit een keepersshirt uit- en thuis een broekje, drie paar sokken en een trainingspak.

 

11: Hoe wordt de kleding voor de selecties gedistribueerd? Gaat dat via de manager?

 • De teammanagers moeten de gelden van tevoren van de teamleden innen. Dan kunnen ze bij winkel/distributeur direct afrekenen.
 • GHBS zal de per selectie-team de kledingpakketten in dozen sorteren bij de winkel/distributeur op naam van de teams.
 • Wanneer een team nu al een sponsor/sponsoren heeft zal deze eerst worden op de kleding worden gedrukt (op basis van het het sponsorformulier). Daarna kan de teammanager de doos ophalen bij de drukker (de teammanager krijgt daarover bericht). Heeft een team nog geen sponsor, dan kan de teammanager zijn doos direct bij de winkel/distributeur ophalen om eventueel op een later moment de kleding te laten bedrukken. (De teammanager krijgt daarover een bericht).

 

12: Wat als er niet genoeg shirt-maten zijn voor een selectie-team?

Indien er een shirt te weinig is zal deze nabesteld moeten worden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 

13: Is er een schatting wanneer de teams over de kleding kunnen beschikken?

 • Op de website van GHBS zal aangegeven worden wanneer de kleding bij de winkel/distributeer te koop zal zijn.

 

14: Als een ouder bijvoorbeeld de mouw van het team van de zoon/dochter wil sponsoren (bijvoorbeeld 14x €20,- is €280,-). Gaat dat dan van de kosten van de kleding van zoon/dochter af?

 • Nee, een sponsor is een sponsor (ouder of externe sponsor). Een sponsor betaalt het totaalbedrag aan de team-manager. De sponsor krijgt een factuur van GHBS.

 

 

15: Hoe wordt de financiering van de door de club geschonken kleding-items (scheidsrechters kleding + coachjassen) geregeld?

 • De club zal hierin voorzien.

 

16: Hoe staat het kleding bedrag in verhouding met het verhogen van de selectie toeslag?

 • De selectietoeslag staat los van de aan te schaffen kleding.

 

17: Is het tenue na twee jaar eigendom van de speler?

 • Indien de kleding gesponsord is zullen hierover door de teammanager afspraken gemaakt moeten worden met de sponsor.
 • Wanneer de kleding niet gesponsord is, is de kleding na 2 jaar eigendom van het lid.

 

18: Wat wordt er nu gedaan met de huidige sponsor kleding?

 • Afhankelijk wat er met de sponsoren is afgesproken, zal de kleding voor het lid zijn.

 

————–

Wij hopen hierbij enige onduidelijkheid te hebben weggenomen. Heb je toch nog vragen dan kun je altijd terecht bij kledingcommissie@ghbs.nl

 

Met vriendelijke groet,

Kledingcommissie en bestuur GHBS

 

 

 

 

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent