Menu

 Door Lisette Kruit

GHBS J6E1 wint zaalhockeytoernooi E-jeugd in Dalfsen

Op zondag 14 februari vertrok het jongensteam 6E1 van GHBS naar Dalfsen om mee te doen aan het zaalhockeytoernooi voor E-jeugd. Voor de jonge spelers de gelegenheid om eens een keer tegen teams uit een andere regio te spelen.

Na een vlotte rit naar het door sneeuw bedekte plaats Dalfsen en een hartelijk ontvangst door de toernooicommissie van MHC Dalfsen begon de eerste wedstrijd om 10.15 uur. Tegen het zeer fanatieke VHC Twello JE1 werd een 0-2 achterstand opgelopen, iets wat GHBS J6E1 niet gewend is. Aangezien de wedstrijden slechts 15 minuten duren was het zaak om dit snel recht te zetten. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd er door goed via de balk te passen de achterstand omgezet in een overwinning van 3-2.

 

De volgende wedstrijd was tegen HC Zwolle JE9, die uitmondde in een eenvoudige 0-5 overwinning. Als de bal langer in het veld was gebleven, was er mogelijk zelfs een grotere uitslag behaald. Na één wedstrijd rust moest er worden aangetreden tegen SMHC Salland JE1 uit Raalte. Vanuit positiespel gezien werd er perfect gespeeld en stond er na afloop van de wedstrijd een mooie 1-5 overwinning op het scorebord.

 

Er was nog één wedstrijd te gaan, de finaleplek zat al in de pocket, en nu tegen de thuisploeg, MHC Dalfsen 6E1. Waarschijnlijk was het idee dat de finale al bereikt was de reden dat alle afspraken in deze wedstrijd vergeten werden en dat GHBS aan Merijn, die deze wedstrijd steengoed keepte, te danken had dat er slechts met 2-1 verloren werd.

 

Aan coach Ludo de taak om GHBS J6E1 weer op te peppen en klaar te stomen voor de finale, die gespeeld zou worden tegen Twello. De tegenstander van de eerste wedstrijd die we maar net winnend hadden
afgesloten. Na de troostfinale, die gewonnen werd door MHC Dalfsen, traden de jongens aan in de finale. Nu waren de jongens direct bij de les en door goed gebruik te maken van de balk kwam GHBS op een 1-0
voorsprong. Helaas werd er direct in de tegenaanval 1-1 gescoord en kregen de jongens te horen dat ze in de verdediging beter in positie moesten blijven staan. Dat dit niet tegen dovenmansoren gericht was,
bleek wel uit de uitslag van de finale: 4-1. Een hele mooie en verdiende overwinning tegen een sterk spelend Twello.

 

Stef, Aadil, Koen, Sam, Dante, Merijn en Harm (J6E1) zijn een mooie hockeyervaring, een prachtige medaille en de eerste gouden beker voor het team rijker.

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent