Menu

 Door Lisette Kruit

GHBS Jongens D1 geplaatst voor NK!

In Eelde vond de laatste speelronde plaats van de Topklasse voor Jongens D1.

De jongens van JD1, Luc, Thijs, Gijs, Merijn, Kars Jan, David, Olivier, Kasper, David en Keimpe, hebben zich zaterdag naar de titel geknokt door HVA en Eelde te verslaan. De titel in de Topklasse betekent ook dat JD1 naar het NK gaat op 6 februari in Nijmegen, een unieke prestatie!

 

In de eerste twee speelronden heeft JD1 laten zien dat de vele uren aan zaaltraining erg belangrijk zijn voor een vliegende start. Op de eerste twee speeldagen werden beide wedstrijden gewonnen. Op de eerste speeldag moesten GHHC en Eelde eraan geloven met respectievelijk 2-1 en 8-3.

 

Op de tweede speeldag maakten de jongens van D1 hun borst nat, want de verwachting was dat de tegenstanders nu beter voorbereid op het veld zouden verschijnen. Na een week met twee trainingen waarin de jongens hard getraind hebben, moesten op de tweede speeldag ook GHHC en HVA er aan geloven, dit keer met respectievelijk 4-3 en 6-1.

 

Na de kerstvakantie, met weinig training in de benen, stond de derde speeldag op het programma. Het was een dag met drie wedstrijden. De eerst was gelijk een belangrijke, tegen GHHC. Deze werd, na een bloedstollend spannende wedstrijd, helaas nipt verloren met 4-5. JD1 herpakte zicht echter snel en wonnen daarna van Eelde met 6-2 en HVA met maar liefst 12-1!

 

Doordat de concurrentie punten had laten liggen was op de laatste speeldag één overwinning voldoende voor het kampioenschap en daarmee ook het NK. De eerste wedstrijd heeft Eelde gestreden om JD1 van de winst af te houden, maar na een 0-1 achterstand werd deze omgebogen in een 3-1 overwinning. De laatste wedstrijd was voor het kampioenschap niet meer belangrijk, maar werd gebruikt om de competitie af te sluiten met een goed gevoel, een 10-1 overwinning!

 

Gelukkig gaat het zaalseizoen voor JD1 nog een verlenging krijgen met een NK op 6 februari in Nijmegen in het verschiet. De aankomende weken staan in het teken van voorbereiding op dit fantastische toernooi, een geweldig leerzame ervaring!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent