Menu

 Door Hans van Loenen

GHBS MA2 wint officieus NK voor tweede teams

Afgelopen zondag heeft GHBS MA2 het officieuze NK voor tweede teams in de A-lijn gewonnen. Daarmee lieten ze de tweede teams van gerenommeerde clubs als HGC, Rotterdam, Laren, Gooische en Bloemendaal achter zich. In de finale werd Laren MA2 met shootouts verslagen.

Het officieuze NK voor tweede teams is een toernooi in Rotterdam waarvoor teams zich normaal gesproken teams moeten plaatsen via de reguliere competitie of voorrondes. Vanwege corona had de organisatie voor een andere opzet gekozen en werden zes sterke tweede teams uitgenodigd. De meiden van GHBS MA2 zagen het toernooi als een goede voorbereiding voor volgend seizoen en deden mee met de selectie van 2022/2023.

Poulefase

In de poule speelde GHBS MA2 tegen HGC en Laren, grote clubs in het Nederlandse hockey. De wedstrijden eindigden in 0-0 en 2-2. Daarmee werd GHBS MA2 tweede in de poule en mocht het de halve finale spelen tegen Bloemendaal. Na reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord. Shootouts moesten de beslissing brengen. Na drie shootouts stond het nog steeds gelijk. In de sudden death scoorde GHBS wel en hield keepster Eva de bal tegen. GHBS was door naar de finale!

Finale

In de finale moesten de meiden het opnieuw opnemen tegen Laren. Ook dit keer was het een uitermate spannende wedstrijd. In de finale kwam GHBS eerst met 1-0 en daarna met 2-1 voor. Maar dertig seconden voor het eindsignaal maakte Laren nog gelijk. Weer een gelijkspel dus. De winnaar van het toernooi moest komen uit een reeks shootouts. GHBS MA2 hield de zenuwen het beste in bedwang en scoorde de eerste 3 van de 4 shootouts. Keepster Eva hield er twee tegen. Daardoor kon Demi de winnende shootout maken. GHBS MA2 mocht de overwinningsbeker mee naar Groningen nemen.

Teamprestatie

Het hele team stond de hele dag enorm goed te spelen. De meiden hebben nog maar twee weken samen getraind en één oefenwedstrijd gespeeld, maar weten elkaar nu al uitstekend te vinden. Niet alleen een geweldige prestatie van de meiden, maar ook van trainer/coach Joséphine Kremer. Enorm gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Een groot woord van dank voor Pouw Rent voor de twee busjes waarmee de meiden op en neer zijn gereden.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent