Menu

 Door Lisette Kruit

GHBS MC1 neemt C-talenten cup-beker mee naar huis

Op een zonovergoten Tweede Pinksterdag weet GHBS MC1 in de tweede en tevens laatste speeldag van de C-talenten Cup de felbegeerde beker te winnen!

 

De KNHB houdt sinds enkele jaren de C-Talenten Cup. Dit is een landelijk toernooi om de vele talentvolle hockeymeisjes en -jongens zoveel mogelijk ervaring mee te geven op het hoogste niveau. Tijdens dit toernooi strijden de talentvolle teams om de KNHB C-Talenten Cup 2018. Voor de teams is het een kans om zich te meten met topteams uit andere districten.

 

De voorrondes van de C-Talenten Cup werden op Tweede Paasdag gespeeld. De beste ploegen van die dag streden afgelopen maandag om de beker.

 

Uw Meisjes C1 wist in de eerste ronde menig toeschouwer en tegenstander positief te verrassen met attractief hockey en de meest mooie doelpunten die in de Hoofdklasse niet zouden misstaan. Na een vermoeiende dag wist Meisjes C1 zich ongeslagen (red. 4 gewonnen en één gelijkspel) te plaatsen voor de finaleronde in Nijmegen.

 

‘Gretig zijn’ was het devies van de coach op de finaledag. De wedstrijdjes waren immers maar 25 minuten, dus tijd om geduldig te zijn was er simpelweg niet.

 

De eerste drie wedstrijden tegen Pijnacker, Victoria en Noordwijk werden redelijk eenvoudig gewonnen met respectievelijk 2-0, 3-0 en 2-0.

 

De wedstrijd tegen Deventer begon goed en uw meisjes C1 kwam al snel op 2-0 voor te staan. Het meegereisde publiek uit Deventer raakte licht geïrriteerd, en dan drukt de schrijver van dit artikel zich nog voorzichtig uit. De scanderende leuzen zal ik niet in de figuurlijke mond (toetsenbord in dit geval) nemen, maar de woorden ‘GHBS’ en ‘prutsers’ werden in zekere zin synoniem.

 

Ach, het zal de spanning wel zijn geweest. Enfin, uw ‘prutsers’ konden zich na de gewonnen wedstrijd tegen Deventer al kampioen noemen, dus over de laatste wedstrijd hoeven we het niet meer over te hebben.

 

Uw Meisjes C1 heeft hard gestreden en is dik verdiend kampioen geworden. U kunt trots zijn. De komende tijd gaan we ons voorbereiden op het NK op 16 en 17 juni in Ede. Deze beker smaakt naar meer en wie weet pakken we nog een prijs..

 

Liefs, GHBS Meisjes C1

 

Groepsfoto: Willem Vernes

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent