Menu

 Door Lisette Kruit

GHBS Meiden D1 geplaatst voor het NK!

GHBS MD1 geplaatst voor NK na kampioenschap in de zaal!

Lotte, Karin, Jip, Bente, Jasmina, Maran, Elien, Isa en Liz van GHBS MD1 hebben zich afgelopen zaterdag tot nummer 1 van de topklasse Noord Nederland gekroond! Met nog een speelronde te gaan, volgende week in Emmen, zijn de meiden al niet meer in te halen. Op dit moment bedraagt de voorsprong 8 punten op de nummer 2.

 

Na een wervelend begin op de eerste speeldag met een 16-0 winst tegen Emmen MD1 en een 5-1 winst op Quick-Stick MD1 werd ook de 2e dag twee keer gewonnen (12-0 winst op Leeuwarden MD1 en 2-1 winst op GHHC MD1). Aangezien de concurrenten punten hadden laten liggen tegen elkaar, kon meisjes D1 in de derde speelronde al kampioen worden. Een stroeve wedstrijd tegen Leeuwarden MD1 (7-3 winst) werd gevolgd door een prachtige ‘’kampioenswedstrijd’’ tegen GHHC MD1. De meiden hielden knap hun zenuwen in bedwang en konden zo de ‘’Jip & Janneke champagne’’ na een 5-0 overwinning ontkurken.

 

Hiermee hebben de meiden zich ook geplaatst voor het NK, dat 6 februari zal plaats vinden in Dalfsen. Daar gaan ze spelen tegen de 5 andere districtswinnaars. MD1 zal zich de komende weken zo goed mogelijk gaan voorbereiden op dit NK, om ook op deze dag maximaal te presteren!

 

MD1 volgen? Kijk op onze twitter pagina: https://twitter.com/GHBS_MD1.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent