Menu

 Door Lisette Kruit

GHBS Meisjes D1 derde van Nederland!

Zaterdag om half 8 vertrokken 10 opgewekte meiden en 39 supporters met een bus richting Dalfsen. Bij aankomst in de Trefkoele+ werd de zaal al even geïnspecteerd en de zelfgemaakte spandoeken opgehangen. Vervolgens namen onze trouwe, luidruchtige en fanatieke supporters plaats op de tribune en waren we klaar om te starten!

 

Om 10:00 werd er gefloten voor het begin van de eerste poulewedstrijd tegen de kampioen van Noord-Holland: Amsterdam MD1. Last van zenuwen? Niet echt! Na 20 minuten gingen onze meiden rusten met een 2-0 voorsprong. Toen na rust snel de 3-0 werd gemaakt was het eigenlijk al een gelopen koers. Amsterdam kwam nog terug tot 3-1, maar onze meiden bleven uiterst effectief omspringen met de kansen en keepster Lotte bleek steeds weer een sta in de weg voor de meiden uit het Amsterdamse bos. Het eindsignaal klonk en met een 6-1 (!) eindstand werd de eerste wedstrijd van het NK afgesloten!

 

Met de euforie en toch ook al wat vermoeidheid in de benen van de eerste pot tegen Amsterdam moesten onze dames 20 minuten later alweer aantreden tegen de kampioen van Zuid-Holland: Rotterdam MD1. Rotterdam kwam op 1-0, maar de meiden kwamen terug en liepen via twee corners van Maran uit naar een 2-1 voorsprong. Na de rust bleef MD1 geconcentreerd hockeyen en werd met nog 10 minuten op de klok de 3-1 gemaakt. Lotte stopte ondertussen nog een strafbal en het eindsignaal klonk. Twee gespeeld, 6 punten en 1e in de poule!

 

De kruisfinale werd gespeeld tegen Gooische MD1. Ondanks (of dankzij?) een behoorlijk lange rustperiode kwamen de meiden moeizaam uit de startblokken. Gooische domineerde en slechts sporadisch kwam GHBS tot kansen. Gooische ging dan ook dik verdiend met een 1-0 voorsprong rusten. Ook na rust was Gooische de betere ploeg en liep het uit naar 2-0 en 3-0. Waar iedereen zich al had neergelegd bij een kansloze nederlaag, tekende Jasmina 7 minuten voor tijd voor de 3-1. Met een slotoffensief waarin onze keepster werd gewisseld voor een veldspeelster, drongen onze meiden de laatste minuten nog aan. De druk richting het Gooische doel werd opgevoerd en vlak voor tijd werd de 3-2 gemaakt. De dames versierden nog een strafcorner en de scheidsrechters floten al af. Helaas werd deze allerlaatste kans op een finaleplaats door Gooische van de lijn gehaald.

 

Met bedroefde gezichten dropen de meiden daarna af, maar veel tijd om te balen was er niet. 20 minuten later stond alweer de vierde wedstrijd van de dag gepland (en alles 2×20 minuten!). In het gevecht om de 3e/4e plaats kwamen we Amsterdam weer tegen. De bedroefde gezichten maakten weer plaats voor scherpe koppen, want een derde plek was zeker iets om nog voor te vechten. Twee vermoeide teams traden aan voor de laatste zaalminuten van dit seizoen. De meiden kwamen al snel op voorsprong, echter maakte Amsterdam nog voor rust gelijk. Na rust werden misschien wel de beste 20 minuten van de dag gespeeld, waardoor MD1 de dag afsloot met een 4-1 winst. Volledig terecht werd de 3e plek van Nederland veroverd, en met een beker én een bronzen medaille keerden onze toppers huiswaarts!

 

Lotte, Keelan, Karin, Isa, Jip, Jasmina, Bente, Elien, Liz en Maran, gefeliciteerd!!

 

Ook MC1 speelde vorige week op het NK. Tegen de uiteindelijke landskampioen Gooische werd met 4-2 verloren en van Den Bosch werd met 1-0 verloren. Uiteindelijk kwamen de meiden 1 doelpunt tekort om zich te plaatsen voor de halve finale, helaas!

 

Ook JD1 was present op het NK voor jongens D1 dat werd gespeeld in Nijmegen. In de poulefase waren Schaerweijde en Nijmegen te sterk voor onze jongens. In de strijd om de 5e/6e plek speelden de jongens een goede wedstrijd en stonden ze lang 1-0 voor, uiteindelijk was Tilburg net wat effectiever en won het met 4-1.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent