Menu

 Door Hans van Loenen

Hockey 7

Vertellen jullie graag meer over de nieuwe competitievorm vanuit de hockeybond!

Elders in het land is de Seven competitie al voor langere tijd populair. En sinds afgelopen seizoen doet ook regio Noord mee. Vanuit GHBS hadden we tot nu toe 1 MIXteam opgegeven om het eens uit te proberen en het smaakt naar meer. Met name voor de mensen die liever niet in de weekenden vast willen zitten aan verplichtingen maar wel wedstrijden willen spelen, is het Hockey 7 dé uitkomst.

De wedstrijden worden (normaal gesproken) binnen een blok van 3 maanden, om de week op een doordeweekse avond gespeeld. Het gaat hierbij om 5 speelavonden. Per avond speel je 2 wedstrijden van 25 minuten per wedstrijd. Alleen regio Friesland speelt op donderdagavond, in alle andere regio’s worden op de vrijdagavond de 7×7 wedstrijden gespeeld.

Periode 1 begint op vrijdagavond 9 september 2022 en de 5e en laatste ronde staat voor vrijdagavond 18 november 2022 gepland.

De uitgangspunten zijn:

– vaste teams van 7 tegen 7: alleen heren, alleen dames of gemengde teams;
– spelen volgens de zaalregels (niet slaan, niet hoog spelen, alleen hoog pushen op doel);
– 1x in de 2 weken;
– De poule speelt in zijn geheel op 1 vereniging per avond. Elke vereniging is zo een avond per periode de thuisspelende vereniging;
– Er wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. Elke periode kunnen er teams aanhaken. Teams kunnen er ook voor kiezen om een periode niet mee te doen;
– Spelers moeten lid zijn van de KNHB
– Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechters.

Voor periode 1 dienen we binnenkort als club de teamopgave te doen. Dus ben jij geïnteresseerd of ken je mensen die wel willen aanhaken bij het Hockey 7? Mail dan uiterlijk 8 augustus 2022 naar senioren@ghbs.nl. Graag ontvangen we een lijstje met namen en de voorkeur voor de klasse (MIX, Dames of Heren). Ook leden niet nog geen lid van GHBS zijn, zijn welkom!

Mail gerust als er vragen zijn.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent