Menu

 Door Lisette Kruit

Hockeymateriaal voor Senegal gezocht!

Nee, we doen niet mee aan een internationaal toernooi maar het heeft toch wel met hockey te maken. In april 2020 gaan wij met praktisch ons gehele team, Dames Vet-B, een week naar Senegal. Naast een paar prachtige excursies en genoeg vrije tijd zullen we ons daar ook met hockey bezighouden.

We gaan een aantal hockey-clinics verzorgen op de school in La Somone, waarmee Saly en haar man Bert al lange tijd contacten onderhouden en waarvoor zij allerlei ondersteunende activiteiten verrichten. Op deze school zitten kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Ons team heeft zelf via de hockeybond en preferred suppliers van hockeyspullen al het nodige aan mondbeschermers, hesjes, pilonnen, ballen, etc. toegezegd gekregen. Deze materialen zullen via een kennis van Saly en Bert van tevoren met een container worden opgestuurd, zodat we onze hockey-clinics ook met materiaal kunnen opluisteren. Maar we hebben jullie hulp ook nodig!

Wat vragen we aan GHBS-genoten: geef ons je hockeyspullen, die je niet meer gebruikt, mee: je oude sticks, rokjes, broekjes, shirts, kousen, schoenen, handschoentjes, beenbeschermers (in de maten 12-16 jaar).

Wij zullen ze bij de clinics gebruiken, maar natuurlijk ook namens GHBS en de donateurs aan de school schenken, zodat we hopelijk ons steentje bijdragen aan de groei van populariteit van hockey. Met de Jeugd-Olympische Spelen 2022 in Senegal in het vooruitzicht, is dat toch een mooie gedachte!

Daarnaast heeft de school een tekort aan schoolspullen; heb je: schriften, pennen, schoolmeubilair, een schoolbord, een (goed functionerende) rekenmachine of computer over, lever het in of laat het door één van ons ophalen; het komt erg goed terecht!

Praktisch:

Inleverperiode is van 2 t/m 30 september 2019. Lever je hockeyspullen vanaf 2 september in op de club, in de Senegal-container bij/in de bestuurskamer, of breng je hockeyspullen vanaf 10 september bij Saly (Basic-Fit Antillenstraat 7E) of bij Margitte (Geerten Gossaertlaan 8, Helpman). Als meenemen of brengen lastig is, bel of mail svp met Margitte (06-38901220 of [email protected]) en we spreken af dat één van ons het ophaalt.

Namens de Senegal-org een sportieve groet,

Saly, Kirsten, Alja en Elsmarjan

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent