Menu

 Door Lisette Kruit

Hoe staat het met het nieuwe waterveld?

In opdracht van de gemeente Groningen is de Antea Groep vorige week begonnen met het vervangen van ons oude zandveld voor een spliksplinternieuw waterveld. De werkzaamheden zullen de hele zomer doorgaan zodat we rond 1 september kunnen beginnen met de trainingen en vlak daarna met de wedstrijden.

 

Er komt een “watermat” op die vergelijkbaar is met het huidige RABO-bank (water)hoofdveld. Op dit bestaande veld ligt een H2O mat van Green Fields met een rubber onderlaag (elayer). Per m2 heeft deze mat zo’n 750.000 vezels. De nieuwe watermat Edel ID heeft straks 1,2 miljoen vezels per m2 en ook zo’n perfecte elayer als ondergrond. Als je eens wilt zien hoe zo’n veld wordt aangeleg is het volgende filmpje misschien interessant. Het eindresultaat op GHBS kun je na de zomer bekijken.

 

Naast het nieuwe waterveld wordt er ook nog een verbetering aan de opslagcapaciteit van het grondwater (voor het sproeien) doorgevoerd. Tot nu toe hadden we een capaciteit van ongeveer 30 kuub (3 hele grote tanks) die steeds leegraakten en tussentijds bijgevuld moesten worden. Die capaciteit wordt nu uitgebreid naar maar liefst 185 kuub zodat we nooit meer zonder water zitten en er, als het nodig is, altijd gesproeid kan worden.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent