Menu

 Door secretaris

Hoe werkt zo’n obligatie lening ook al weer precies?

Een obligatielening betekent kort gezegd dat je €1.000,- (of een veelvoud daarvan) aan G.H.B.S. leent tegen een rente van 1,1%. GHBS lost dit in jaarlijkse delen binnen 10 jaar weer af, je krijgt het gehele bedrag dus weer terug, plus een bescheiden rente. Het voordeel voor GHBS is dat een klein deel van de terugbetaling, via de belastingaangifte van het lid dat de lening verstrekt, verloopt. De gedetailleerde toelichting met filmpjes en rekenvoorbeelden staat op de website.

https://www.ghbs.nl/obligatie-info/
https://www.ghbs.nl/wat-is-een-obligatielening/
https://www.ghbs.nl/waarom-een-obligatielening/
https://www.ghbs.nl/obligatielening-i-c-m-met-periodieke-schenking/
https://www.ghbs.nl/reglement-obligatielening-mhc-ghbs-22-10-2022/
https://www.ghbs.nl/memorandum-obligatielening/

Al heel veel sportclubs gingen ons voor in het gebruik van deze sympathieke manier om je club te helpen en wij rekenen dan ook op jullie hulp. Wanneer leden G.H.B.S. steunen middels obligaties, scheelt dat de club bijna €90.000,- aan kosten ten opzichte van andere soorten leningen!

Van de obligatieleningen wordt alleen gebruik gemaakt wanneer alle plannen en overeenkomsten definitief zijn. Voordat de opdrachtverlening naar de aannemer gaat dient de ALV (1e kwartaal 2023) definitieve goedkeuring op het ontwerp, het bouwproces en de financiering te geven. Van je toezegging om een lening te verstrekken (dat is wat we in deze campagne van je vragen) zal dan ook pas gebruik worden gemaakt wanneer alle besluitvorming en de financiering definitief is.

Let op! Mocht je je al hebben ingeschreven voor een of meer obligaties maar heb je geen bevestiging via de mail ontvangen? Neem dan snel contact op met 06-10514220.

Op zaterdag 19 november vindt de VIP borrel plaats voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de realisatie voor het nieuwe clubhuis. Daar wil je natuurlijk bij zijn!!

Gelijk inschrijvingen? Dat kan hier.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent