Menu

 Door Hans van Loenen

In memoriam Folkert Veenstra

Als bestuur ontvingen wij het verdrietige bericht dat Folkert Veenstra op 70-jarige leeftijd is overleden.
Folkert was een van de belangrijke mensen, man van de heropbouw van de club na het afketsen van de plannen voor een fusie met GHHC in Haren. 

Hij heeft zich in het eerste decennium van deze eeuw enorm ingezet voor GHBS!
Als bestuurslid accommodatie – destijds een kwetsbaar punt van GHBS- heeft zich buitengewoon ingespannen voor nieuwe velden, deugdelijke veldhuur, kunstverlichting van de velden, kleedkamers en het onderhoud van accommodatie. 
Hij was een meester in de contacten met de gemeente Groningen. Hij had een uitgebreid netwerk in en met de gemeenteraad en hij kende iedereen van de dienst OCSW van de gemeente op sportpark Corpus den Hoorn.
Als bestuurslid voerde hij een sterke lobby voor GHBS. Regelmatig nodigde hij bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een raadslid uit op het complex. Dat was het drukste trainingsmoment op GHBS omdat dan de hele jeugdlijn trainde. 
Het was er dan een gezellige drukte; veel kinderen op het veld en bovendien veel ouders in de kantine om het weekend in te luiden. In deze setting kon de noodzaak voor nieuwe kunstgrasvelden, kleedkamers, kunstverlichting én een nieuw clubhuis nog duidelijker worden gemaakt.
Folkert was dagelijks op de club aanwezig voor verzorging van de velden en club en voor het gebruikelijk praatje.
 
Folkert en zijn Greetje verhuisden na de pensionering van Folkert naar Heerenveen en verbleven sindsdien ook veel in Zweden waar ze genoten van hun vakantiehuis.
Samen hebben ze de laatste tijd veel verdriet te verwerken gekregen. Hun zoon Tjardo overleed in 2021. Kort daarna werd Folkert ziek en werd hij opgenomen in een verpleeghuis. Hij overleed in zijn slaap.
 
Wij zijn hem als club heel dankbaar voor alles wat hij voor GHBS heeft gedaan en we wensen Greetje en de familie heel veel sterkte toe dit verlies een plek te geven.
 
Namens het bestuur,
Rob Wolters 
Voorzitter 
Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent