Menu

 Door Lisette Kruit

JD1, MD1 & MC1 naar NK!

JD1 en MD1 hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de Nederlands kampioenschappen!

MC1 heeft zich weken geleden al geplaatst voor het NK op 16/17 juni in Houten. Ze hebben een fantastische prestatie neergezet door als nummer twee van Noord-Oost en als nummer 1 van de Noordelijke ploegen te eindigen. Hierin zullen de winnaars van de zes districten het op gaan nemen tegen elkaar. De winnaar daarvan? Kampioen van Nederland!! Tegenstanders zijn Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Spandersbosch (Hilversum) en een vereniging uit Zuid-Nederland (waarschijnlijk Den Bosch of Oranje-Rood).

 

Op zaterdag worden in poules gestreden om een plek in de kruisfinales. De kruisfinales (beste 4) en finale worden gespeeld op zondag. Kom vooral kijken!

 

JD1 heeft zich gekroond tot veldkampioen van Noord-Nederland. Met een paar hele ruime eindstanden en enkele spannende wedstrijden is dit een prachtige prestatie! Met een overwinning op de laatste competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag, zijn ze zelfs ongeslagen kampioen! Zaterdag 23 juni zullen ze strijden op het NK tegen zeven andere Jongens D teams uit andere districten. De locatie is hockeyclub Gooische.

 

Kijk hier een video met de hoogtepunten van de laatste wedstrijd.

 

MD1 is eveneens kampioen geworden van Noord-Nederland met nog één wedstrijd te spelen. De meiden lieten het hele seizoen zien dat ze enorm goed kunnen hockeyen. Zowel in het Noorden als in oefenwedstrijden tegen andere topclubs. Ondank meerdere goede tegenstanders waaronder Quickstick, Leeuwarden en GHHC wisten ze toch bovenaan te eindigen, knap! MeisjesD1 kunt u net als JD1 bewonderen (23 juni) op hockeyclub Gooische. De winnaar zal landskampioen worden!!! Wie is er bij?

 

Meer kampioenen?

Later volgt een bericht op de website met al andere kampioenen, net als de teams die nog kampioen kunnen worden. Uiteraard mag je alvast je kampioensfoto mailen naar communicatiecommissie@ghbs.nl.

 

Het technisch hart

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent