Menu

 Door Lisette Kruit

Jongste Jeugd klaar voor tweede seizoenshelft

Onze Jongste Jeugd (JJ) begint goed voorbereid aan de tweede helft van het veldseizoen. De afgelopen weken hebben we verschillende bijeenkomsten gehouden voor hun trainers, (nieuwe) coaches/managers en spelbegeleiders.

Sybrand Adema (pijler Jongste Jeugd) spreekt van een nu al succesvolle start: “De opkomst bij alle bijeenkomsten was groot. We zien een enorm enthousiasme bij begeleiding en ouders. Dat is mooi om te zien.” Ook zijn de trainingen inmiddels weer begonnen. Op 18 maart start de competitie. ‘’Het goed voorbereiden van en met de trainers en begeleiders van onze JJ-teams vertaalt zich door op het veld; bij zowel de trainingen, de wedstrijden en daarom heen,” aldus Adema. “Arnold, Jelle, Anne , Wilfred en Lisette bedankt voor jullie inzet. Iedereen kan nu goed voorbereid van start. En alle aanwezig ouders, bedankt voor jullie enorme betrokkenheid!” En al onze JJ-teams, heel veel plezier toegewenst de komende periode.

 

Trainers JJ

Ter voorbereiding op het veldseizoen hebben de JJ-trainers van Arnold Stormink (hoofdtrainer JJ GHBS) en Jelle Oosterhof (trainer heren 1 GHBS) geleerd hoe ze hun trainingen kunnen aanpassen aan het niveau van het team. Ook hebben zij de verschillende technische accenten van het aannemen van de bal doorgenomen. “We gebruiken hiervoor de T(ijd)R(ichting) A (fstand) D(ruk)-methode ‘’ aldus Adema. Ook zijn de verschillende technische accenten van het aannemen van de bal doorgenomen.

 

Nieuwe JJ-teams

Tijdens de winterstop hebben we ook vier nieuwe teams bij de JJ-jeugd kunnen formeren: meisjes F5, meisjes F6 en meisjes F7 en meisjes 6 E9. Deze meiden hebben vorig jaar alleen getraind en zijn nu klaar om de wedstrijden te gaan spelen. Dit betekent dat we op dit moment maar liefst 30 JJ-teams hebben bij GHBS. Alfred de Wilde (voorzitter JJ-commissie) heeft de nieuwe coaches en managers geïnformeerd over hoe de dingen werken binnen GHBS.

 

Nieuwe teams betekent ook nieuwe spelbegeleiders. Ook hier is natuurlijk aan gedacht. Anne Bouman (trainer/coach van jongens 8E1) heeft deze groep enthousiaste ouders meegenomen in de spelregels bij de verschillende teams, maar ook hoe je als spelbegeleider de kinderen ondersteunt in het leren van het hockey tijdens de wedstrijden.

 

Coaches JJ

De reeks is afgesloten met een bijeenkomst voor alle JJ-coaches. ”Met de coaches hebben we het teamplan voor de komende periode besproken. Daarnaast hebben we ze meegenomen in de beeldspraak die we veel toepassen bij de coaching van de JJ. Wanneer je een JJ-coach “bommetje’ hoort roepen, dan bedoelt hij/zij dat het team meer uit elkaar moet gaan staan, en “kommetje’ dichterbij elkaar in de zone. En met “stofzuigen” wordt niet de huishoudelijke activiteit bedoeld, maar het moedigt de kinderen aan om met de forehand de bal af te pakken. Adema: “Deze methodiek werkt enorm goed.”

Lisette Kruit (communicatiecommissie) heeft verteld hoe de teams de LISA-app kunnen gebruiken bij het verdelen van taken zoals rijden, spelbegeleider, keepen en fruit. “De LISA-app is enorm handig in gebruik.’

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent