Menu

 Door Hans van Loenen

Laatste nieuws corona: ‘we mogen steeds meer, maar blijven scherp’

Heel langzaam lijkt er een einde te komen aan de coronatunnel waar we in zitten en mogen we weer meer en meer. Nadat de jeugd al langer ‘gewoon’ trainen gewoon mag trainen, is dat nu ook het geval voor de senioren onder de 27 jaar. We zijn ook blij dat steeds meer senioren van boven de 27 jaar weer komen trainen. Helaas voor hen nog wel in groepen van maximaal 4 personen en op 1,5 meter afstand. Met het verschuiven van de avondklok naar 22:00 uur is het trainingsschema bijna terug naar regulier. In het weekend strijden de jeugdteams op de zaterdag in een interne laddercompetitie om de eer en op de zondagen worden de velden optimaal voor benut door senioren die extra op het veld willen staan.

Nu we zo in de lift zitten, is het zaak dat we de stijgende lijn kunnen doorzetten. Dit moeten we met zijn allen doen en kan alleen wanneer we ons aan de geldende coronaregels houden. We doen daarvoor een beroep doen op jullie allemaal. Hoe verleidelijk het ook is om de teugels te laten vieren nu de dagen lengen en het weer beter wordt, het moet echt nog even.

– Kom alleen naar de training om te trainen en ga na de training weer naar huis. Bij mooi weer is het niet mogelijk om na te zitten met je team en een drankje te doen.
– Blijf bij klachten thuis en laat je testen.
– Onderlinge wedstrijden voor senioren mogen alleen worden gespeeld door leden jonger dan27 jaar.
-Het clubhuis betreed je alleen om als dat nodig is voor materiaal of EHBO.
– De toiletten in de scheidsrechterkleedkamers zijn open voor gebruik en worden regelmatig schoongemaakt.
– Toeschouwers zijn bij wedstrijden en trainingen nog niet welkom.

GHBS staat voor veilig hockey voor iedereen. Daarom nogmaals het verzoek aan jullie: houd je dus aan de geldende regels en spreek elkaar ook aan wanneer die veiligheid in het gedrang komt. Voor het volledige overzicht van spelregels klik hier.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent