Menu

 Door secretaris

MA12 zaalkampioen

MA12 is afgelopen weekend zaalkampioen geworden, gefeliciteerd meiden! Zie hieronder het verslag van de wedstrijddag, dat is geschreven door de manager van het team.

Vandaag was de laatste speelronde voor MA12 in Sportstad Heerenveen. Gelukkig, in tegenstelling tot eerdere wedstrijddagen, moesten we al vroeg aan de bak. De eerste wedstrijd, ook gelijk de belangrijkste, was tegen GHHC. Wij als GHBS MA12 stonden al bovenaan in de poule maar winnen van GHHC zou betekenen dat we direct kampioen zouden zijn.

De meiden van de Kerklaan uit Haren waren echter duidelijk niet van plan om GHBS zomaar kampioen te laten worden. We kwamen al vrij snel, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, op een 0-1 achterstand nadat we een strafbal tegen kregen. Maar 4 minuten later werd door een mooie tip-in vanuit een strafcorner de stand door ons weer op 1-1 gebracht. Nog weer 5 minuten later 2-1 en dat doelpunt werd vervolgens afgekeurd. Nog steeds geen idee waarom, maar beslissingen van de scheidsrechters werkten sowieso niet in ons voordeel in deze wedstrijd.

Na nog wat strafcorners over en weer wisten we 7 minuten voor tijd 2-1 te maken. En wat kunnen 7 minuten toch lang zijn ! In de allerlaatste minuut mochten we nog een strafcorner nemen maar de wedstrijd was al beslist. Eindstand 2-1. De laatste wedstrijd tegen Hattem was daardoor niet meer van belang, maar werd wel met 5-1 gewonnen. Daarmee is MA12 ongeslagen kampioen geworden.

Van de 8 wedstrijden heeft MA 12 er 7 gewonnen en onze beide keepers Madelief en Myrthe hebben slechts 9 x een bal in het net zien eindigen. Een groot verschil met GHHC met 17 tegendoelpunten of Hattem met 30 stuks.

De einduitslag in de poule: GHBS MA12 met 22 punten bovenaan geëindigd en GHHC op een 2e plek met 13 punten. Deventer 10, Hattem 6 en Quick Stick 5 punten.

Een gezellig en sportief zaalseizoen is hiermee ten einde gekomen en een compliment voor spelers en de coaches Martijn en Terence is zeker op z’n plaats. In korte tijd hebben ze van de combinatie spelers uit MA1 en MA2 een hecht team weten te maken, die volledig op elkaar konden vertrouwen en elkaar in de zaal blindelings wisten te vinden. Ikzelf als manager, ouders en ook andere toeschouwers hebben kunnen genieten van attractief hockey en spannende wedstrijden. Alle spelers en iedereen die MA12 een warm hart toedraagt bedankt !

Hans Schreuder

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent