Menu

 Door Hans van Loenen

Maatregelen vanaf 28 november

Vanaf morgen gelden opnieuw strengere maatregelen. De druk op de zorg wordt te groot waardoor we met z’n allen het aantal contacten moeten beperken.

Gelukkig mogen we morgen wel het veldseizoen afronden! Alleen samen zorgen we ervoor dat iedereen de laatste wedstrijd op een veilige manier kan spelen:

– Toegang tot het clubhuis/terras kan alleen met geldig Corona Toegangsbewijs en ID.
– Bij het verplaatsen binnen een CTB-locatie is het dragen van een mondkapjes verplicht; dus in het clubhuis, op het terras, in de auto bij UIT-wedstrijden, kleedkamers, toiletten.
– Buiten het veld is 1,5 meter verplicht voor volwassenen vanaf 18 jaar.
– Ieder team dat verantwoordelijk is voor de bardienst, dient ook de scandienst uit te voeren. Zorg dus dat je de corona scan app op je telefoon hebt staan en dat je een opgeladen telefoon/oplader mee hebt.
– Het gehele sportcomplex moet om 17.00u leeg zijn. Iedereen moet het terrein dan dus hebben verlaten.
– Er mag geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden.
– Misschien wel het belangrijkste; houd je aan de basisregels. Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen. Doe eventueel vooraf aan de wedstrijd een zelftest.

Dankzij de inzet van vrijwilligers, omliggende clubs en de betreffende teams, is het gelukt om ook de wedstrijd die na 17.00u ingepland stonden opnieuw in het wedstrijdschema te verwerken. Dat betekent dat er wijzigingen zijn, ook voor de scheidsrechters. Check voor de zekerheid de website voor de laatste update omtrent de planning van de wedstrijden.

Tot slot is tijdens de persconferentie afgekondigd dat na 17.00u alles op slot is, wat maakt dat er na die tijd niet meer getraind kan worden of wedstrijden gespeeld kunnen worden. Voor het zaalhockey seizoen en voor het eventueel doortrainen in de winter zijn we nog druk bezig oplossingen te vinden.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Met geduld naar elkaar en flexibel zijn wanneer het toch even anders loopt, zorgen we er samen voor dat we plezier kunnen hebben/houden in het hockeyen. Vanuit het bestuur willen we jullie allemaal bedanken dat alle aanpassingen tot nu soepel zijn verlopen, laten we dat zo houden.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent