Menu

 Door Harrie ter Reegen

MB1 Road to Landelijk geslaagd!

Geschiedenis geschreven

Een nieuw seizoen een nieuwe selectie. Een voorcompetitie met sterke tegenstanders in de planning. Doel….. een landelijke competitie “maar welke”; het hoogst haalbare. Het voorbereidingsprogramma met tegenstanders als Zwolle MB1, Den Bosch MB1, Graspiepers JB1 maar ook onze eigen GHBS Jongens B1, Meisjes B2 en Meisjes A1 was zeer pittig te noemen.

 

Zaterdag 10 september was het eindelijk zover, de eerste wedstrijd thuis tegen Graspiepers. En los konden we gaan. Ondanks de warmte een goeie 8-0 winst.

 

Een week later meteen de derby van 050: GHBS uit Groningen tegen GHHC Groningen uit Haren. Dit alles in het hol van de leeuw op de Harener holt. Na 0-1 voorsprong vlak voor de rust de 1-1. Direct na rust ook meteen 1-2 achter en een moeilijke periode om door te komen. Maar super sterk herpakt en twee minuten voor tijd een corner voor ons en hieruit de gelijkmaker door Elisa! Eindstand 2-2. Niet door iedereen gezien, maar Coach Joost lag bij deze gelijkmaker van vreugde op zijn rug op het kunstgras met armen en benen in de lucht te juichen (wie heeft hier een foto van ?). Assistent Hajo probeerde in zijn eentje de bank van Haren een wave te laten uitvoeren wat jammer genoeg smoorde in boze blikken. Deze 2-2 voelde als een winst en we wisten dat er nu meer in zat. Maar zou deze voorcompetitie nu op doelsaldo gaan eindigen? En wie gaat dan Landelijk en wie gaat SuperB spelen……

 

De volgende wedstrijd thuis tegen Leeuwarden speelden wij ook netjes uit en we krikten ons doelsaldo met een 7-1 winst goed op. Waar wij dachten dat GHHC (onze tegenstander) op plek 1 zou zijn, bleek deze na de 2-2 tegen ons zo van slag dat ze deze week drie punten verspeelden door uit in Heerenveen met 2-1 te verliezen.

 

Dash was de volgende tegenstander. Niet een team die voor de aanval kwam en dus druk in de cirkel maar toch netjes 8-0 was de eindstand. De koploper Quickstick won in Leeuwarden nipt met 1-0, waardoor wij een week later zouden moeten winnen om de hoogte landelijke competitie te kunnen halen. Een gelijkspel was dus niet genoeg.

 

Zaterdag 8 oktober
Zaterdag 8 oktober de dag van de waarheid. Wordt het SuperB of het hoogste wat er te halen is “Landelijk”. De eerste 5 minuten begon de wedstrijd gespannen en Quickstick maakte hier goed gebruik van. Twee strafcorner tegen, waarvan gelukkig een naast en een gestopt. Hierna gingen we een stuk vrijer hockeyen. Door goed voorbereidend werk van Bente op het middenveld maakte Berber netjes af, 1-0. De ontlading was daar. Quickstick hielden we goed onder druk en kwam slechts af en toe aan hockeyen toe. Door twee groene kaarten kort na elkaar (tja waren ze wel terecht voor Yara en Berber….) stonden we ineens met negen meiden op het veld. Quickstick vol op de counter en onze keep Jolijn won haar een op een met de spits van Quickstick. Met tien en daarna weer elf in het veld, speelden we netjes de eerste helft uit. 0-1 voorsprong… het hadden er meer kunnen zijn… is het genoeg?….

 

De tweede helft ging beginnen, zouden we de voorsprong nog weggeven wat in de eerste helft bijna was gebeurd? Of zouden we de voorsprong slim uit kunnen bouwen? We drongen Quickstick goed terug in eigen cirkel, maar daar werd het dus heel druk en slecht doorheen te komen. Na een actie van Marijn over rechts in de cirkel kon de keeper deze nog net stoppen, maar gaf een rebound weg. En wie drukt dan uit het niks haar stick als duvel uit een doosje tegen de bal aan: Donner! BAM, de 0-2 was daar! Klaar, over en uit! Maar de wedstrijd was nog lang niet afgelopen. Waar de coach van Quickstick zijn meiden nog naar voren schreeuwde, speelde wij heel beheerst de wedstrijd uit. Niks meer weggeven en af en toe doelkansen creërende, waarbij Yara nog het dichtste bij een goal was, maar de bal net centimeters voorlangs de paal hobbelde.
En toen was het fluitje van de scheids daar! Einde wedstrijd; winst drie punten; Landelijk it is!!

 

Komend seizoen mogen we dus op het hoogste niveau uitkomen en spelen tegen MB1 teams zoals: SCHC, Den Bosch, Bloemendaal, Schaerweijde, Amsterdam, HDM, Zwolle, Den Bosch, HGC & Gooische. Dus supporters kom kijken!!

 

En niet te vergeten onze Meiden B2, waar onze invallers uit komen. Ook zij waren ongeslagen kampioen en nemen onze plek in de topklasse noord over! Goed gedaan meiden!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent