Menu

 Door secretaris

MB1 speelt het NK zaalhockey

Afgelopen zaterdag speelde MB1 het NK zaalhockey in Arnhem. Lees hieronder het verslag van de dag en de weg ernaartoe. Wat een knappe prestatie!

Waar veel teams in de districtskampioenschappen helaas stranden, wist de meiden van MB1 26 januari zich na een zinderende finale tegen Wageningen MB1 te plaatsen voor het NK.

De finale van het districtskampioenschap was er al een voor in de geschiedenisboeken. Na tweemaal verloren te hebben in de reguliere zaalcompetitie van Wageningen, stond er een lastige klus voor de boeg voor de meiden. Dat bleek al in de eerste 10 min van de wedstrijd. Al snel wist Wageningen een 3-0 voorsprong vast te stellen. Gelukkig herpakten de meiden zich en hadden zich bij het rustsignaal terug gevochten tot 3-2. De 2e helft had een start gelijk aan de start van de 1e helft. Wageningen knalde uit de startblokken en liep als snel weer uit naar 5-2. Even leek de wedstrijd verloren, totdat de meiden besloten dat het wel genoeg geweest was met de spanningsopbouw. Binnen enkele minuten werd de achterstand verkleind naar 5-4. Met nog enkele minuten op de klok was de keuze voor de coaches simpel, keeper eruit en extra speler erin. De 5-5 hing in de lucht. De meiden kregen kans na kans. Echter viel het doelpunt weer aan de andere kant, 6-4. De meiden gaven echter niet op en 2 minuten voor tijd viel de 6-5. De klokte tikte door en GHBS zette aan, maar de 6-6 viel maar niet. Tot met nog 5 seconden op de klok GHBS eens strafcorner versierde. Wat volgde was een serie van 3 strafcorners. Bij de laatste strafcorner viel dan toch de 6-6!

De shoot-outs waren even spannend als de wedstrijd. Nadat GHBS haar 2e shoot-out gemist had en Wageningen haar 3e werd het sudden death, al was daar nog een langdurige pauze voor nodig. Gelukkig konden we, na een afgekeurde shoot-out en een gemiste strafbal, toch de beker omhooghouden en ons opmaken voor het NK een week later.

De dag begon vroeg, vertrek om 7:30 vanaf Ni Hao. De zenuwen waren al bij het vertrek te voelen bij de meiden. De eerste wedstrijd was ook meteen eentje van formaat, tegen regerend landskampioen Kampong. De start was veelbelovend, GHBS kwam verrassend op een 1-0 voorsprong. Echter bleek daarna de regerend landskampioen toch een maatje te groot en eindigde de wedstrijd in een onnodige maar harde 3-10 nederlaag. Gelukkig hadden de meiden nog een 2e wedstrijd om de eer te herstellen. Ditmaal tegen Rotterdam MB1. De eerste helft was GHBS oppermachtig, 3 maal wisten we de meiden zich 1 op 1 op de keeper te brengen. Verder werd er ook nog een strafbal gegeven aan GHBS. Helaas was de stand bij het rustsignaal nogsteeds 0-0. De 2e helft kregen we een lesje effectiviteit van de dames uit de havenstad. Wat leidde tot een onnodige 3-0 eindstand. Toch mochten de meiden met opgeheven hoofd het veld afstappen, want de manier waarop ze zich hersteld hebben van de wedstrijd tegen Kampong is om trots op te zijn.

Al met al een leerzame en unieke dag om mee te maken en een prachtige ervaring om mee te nemen naar de komende zaalseizoenen!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent