Menu

 Door Lisette Kruit

Meiden B2 deed mee aan het beste MB2 toernooi van Nederland!

Afgelopen maandag mocht onze eigen MB2 aantreden tegen Pinoké MB2 en Schaerweijde MB2 in het toernooi voor de beste MB2's van heel Nederland. Pinoké staat maar liefst eerste in hun topklasse poule en Schaerweijde staat op een derde plek in de topklasse. Het niveau van de tegenstanders was dan ook erg hoog maar op het mooie complex van Schaerweijde waren onze meiden vastberaden om alles te geven.

Nadat Schaerweijde en Pinoké in de eerste bloedstollende wedstrijd gelijk hadden gespeeld (1-1) en deze beslist werd door shoot-outs in het voordeel van Schaerweijde (3-1) mochten onze dames dan eindelijk aantreden. Tegen het op papier veel sterkere Pinoké ging iedereen er volle bak tegenaan, met het mes tussen de tanden kwam dan het startsignaal.  Elk duel was vanaf begin af aan spijkerhard en er werd voor elke meter gevochten. Goed teamwork, overtuiging en fantastische counters leidde zelfs tot een 1-0 voorsprong door een doelpunt van onze topscorer Julie!! De 1-1 volgde helaas al snel na een goede aanval van Pinoké. Hierna kwam nog een lange periode tot de rust waarbij de focus onverminderd bleef en er sporadisch goed kon worden gecounterd. Sophie (K) heeft hierbij er persoonlijk voor gezorgd dat er geen doelpunten meer vielen door een aantal geweldige reddingen. Na de rust kwamen de dames weer fris uit de startblokken en werden er diverse kansen gecreëerd, waaronder een goed uitgespeelde cornervariant die een centimeter of 2 naast het doel werd geschoven.. Bij een counter van Pinoké en wat onduidelijkheid bij het uitnemen na een overtreding van ons viel dan ook de 1-2 uit de lucht vallen. Tot het laatste moment bleef het voor alle toeschouwers billen knijpen of de 2-2 nog ging vallen maar ondanks alle energie die er nog werd ingepompt konden we geen gelijkspel meer forceren tegen het duidelijk sterkere Pinoké.
Meteen hierna volgde de tweede pot tegen de gastvrouwen van het toernooi. Het begin was meteen al moeizaam door de vermoeidheid en verminderde concentratie waardoor al snel de 1-0 kon vallen voor Schaerweijde. Hierna zette het team zichzelf weer op scherp en werd er volop gehockeyd met mogelijkheden aan beide kanten waarin (wederom) een glansrol was weggelegd voor onze keepster Sophie en haar collega keeper en defensie aan de overkant. Tot ver na rust bleef het 1-0 staan maar in de laatste 10 minuten kreeg de vermoeidheid dan toch echt de overhand waardoor het frissere Schaerweijde kon uitlopen naar een 4-0 uitslag.  Schaerweijde kon zich hiermee van de 1e plek in de poule kon verzekeren. Ook de laatste aanvallen en continue hoge druk op basis van wilskracht en overtuiging heeft niet kunnen leiden tot het ere doelpuntje dat zo verdiend was.. Gelukkig konden we in beide wedstrijden laten zien wat we in huis hebben en is er erg goed gespeeld. Hierdoor stapten we ondanks de twee verlies partijen met een goed gevoel en opgeheven hoofd het veld af!
Na afloop werd er nog met een hartstikke gezellige sfeer genoten van allerlei zelfgebakken taarten samen met onze tegenstanders en konden we nog zingen voor onze jarige Jet Esmée:)
Namens MB2 en alle meegereisde supporters willen we Schaerweijde bedanken voor het goede ontvangst en willen we ook onze meegereisde CS+’er Jurriaan Kraaijeveld bedanken!! Wij wensen Pinoké en Schaerweijde veel succes op de eindronde in Rotterdam en we hopen dat onze eigen MC2 wel de finale dag van het beste MC2 toernooi weet te halen!!
Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent