Menu

 Door Lisette Kruit

Meiden C2 door naar de finale van ‘Beste MC2 van Nederland’

Door een enthousiaste ouder van MC2

Als ongeslagen kampioen in de Topklasse deden onze meiden afgelopen zondag mee aan de voorrondes voor het eindtoernooi van de beste MC2 teams van Nederland. Een mooie gelegenheid om de krachten te meten met sterke teams uit de rest van Nederland. Pinoké , Amersfoort en Leonidas waren de tegenstanders. Het werd een bijzondere dag. Niet alleen vanwege de behaalde prestatie, maar zeker ook vanwege de zinderende wedstrijden.

 

Op het mooie complex van de Amersfoortse Mixes Hockey Club was Leonidas uit Rotterdam de tegenstander. Na het eerste fluitsignaal zaten de meiden er direct bovenop en hielden hun tegenstander vol onder druk. Een druk waar deze eigenlijk , op enkele momenten na, de wedstrijd niet onderuit kwamen. Zowel speltechnisch als fysiek waren ze de betere partij. Dit resulteerde dan ook in diverse goede kansen, die er helaas niet in gingen. Bij een spaarzame uitval van Leonidas echter, ging de bal er aan onze kant wel in. 1-0 achter. Onverdiend. De meiden lieten het koppie niet hangen en zetten er nog een tandje bij. Met goed hockey en een geweldige inzet resulteerde dit na een mooie aanval in de 1-1. Dit werd ook de eindstand. Beetje onterecht, want we waren de betere ploeg, maar goed, zo werkt het soms in de sport.

 

De tweede wedstrijd was Amersfoort aan de beurt. Het werd een kopie van de eerste wedstrijd, met dit verschil dat de tegenstander er dit keer helemaal niet uit kon komen. Ze werden vrijwel de hele wedstrijd op hun eigen helft gehouden, en aan alle kanten overlopen. De ene kans na de andere werd gecreëerd, en iedere keer was het net niet raak. Er is een ongeschreven wet binnen de sport die zegt, gaat hij er de ene kant niet in…. En laat dit nu ook gebeuren. In vrijwel de enige keer dat Amersfoort in de aanval was, scoren zij wel. Wat de meiden daarna ook probeerden, de bal ging er niet in. 0-1 de eindstand. Was de eerste uitslag onverdiend, was deze dit nog meer. De emoties kregen na de wedstrijd dan ook de vrije hand. Twee keer de betere ploeg en toch maar één punt. Gezien de uitslagen van alle andere wedstrijden moest het dan maar tegen Pinoké gebeuren.

 

Pinoké, de laatste wedstrijd en alleen winst telt. Net als de eerste twee wedstrijden waren de meiden ook nu veruit de betere ploeg. De Amsterdamse meiden kwamen de eerste 15 minuten (een wedstrijd duurde een half uur) niet onder de druk uit en werden overklast. We stonden na een kwartier dan ook verdiend met 1-0 voor. Niets aan de hand totdat Pinoké na een spaarzame uitbraak, een strafcorner kreeg. En een doemscenario diende zich aan. Ze scoorden hieruit namelijk de 1-1. Het zal toch niet waar zijn? Nog 15 minuten te gaan en we kregen de ene kans na de ander. De bal ging er echter niet in. Het werd een bloedstollende eindfase. Acht minuten voor het einde wederom een uitbraak van Pinoké. Een speelster werd in de cirkel onderuit gelopen en….Strafbal. Nu is het echt helemaal voorbij. Dag finales. Maar wat gebeurt? Karien (K) stopt de strafbal. Geweldig gedaan. Nog een paar minuten te gaan en met een laatste krachtsinspanning zetten de meiden nog één keer aan. En toen gebeurde datgene waar we allemaal zo op gehoopt hadden. Met nog maar enkele minuten op de klok, de bevrijdende. 2-1. Niet alleen de meiden, maar ook de vele ouders langs de lijn gingen helemaal uit hun bol. Het bleef 2-1 en de drie punten waren binnen. Missie geslaagd.

 

Met uiteindelijk een tweede plaats door naar de finales. Daar zullen ook Leonidas en Amersfoort weer van de partij zijn. Op de vraag of onze meiden met sterke MC2 teams uit de andere delen van het land mee kunnen komen, is het antwoord ‘Ja’ gebleken. Niet alleen meekomen, maar gezien van het spel van gisteren maken ze ook kans om tijdens de finales hoge ogen te gooien. Een groot compliment voor de meiden voor de behaalde prestatie, maar zeker ook voor hun trainers/coaches Marloes en Fieke. Zij hebben van dit clubje meiden een zeer sterk collectief gecreëerd. En dat ze een eenheid zijn, zie je zowel op het veld als daarbuiten terug. Geweldig gedaan allemaal en gefeliciteerd. Heel veel succes in Rotterdam. Namens de ouders heb ik nog wel één verzoek aan het team. Willen jullie ons in Rotterdam niet meer zulke angstaanjagende momenten bezorgen? We zijn allemaal niet de jongste meer, en zo’n wedstrijd als tegen Pinoké is echt niet goed voor onze gezondheid.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent