Menu

 Door secretaris

IN MEMORIAM: PAUL EEKEN

Met grote droefheid moeten wij meedelen dat op woensdag 28 december Paul Eeken is overleden.

Begin jaren tachtig kwam de hele hockeyfamilie Eeken één voor één over vanuit Emmen naar GHBS; Marco, Huub, Karin, Liesbeth en Paul Eeken.

Paul stortte zich volledig in het GHBS-leven, onder het toenmalige motto “Voor GHBS, DOOR GHBS”. “Polleke” kenmerkte zich als verbinder, sociale einzelgänger en regelaar pur sang.

Hij was actief in het bestuur (o.a. als voorzitter), kantinecommissie, technische commissie, jeugdcommissie, lustrumcommissie (70-jarig bestaan), als coach van jeugdteams en Dames 1 en 2. Initiatiefrijk in het mee opzetten van het nog steeds succesvolle Ouderhockey en het Pappies & Mammiestoernooi (het huidige GHBS-familietoernooi).

Hij zorgde ervoor dat het HIGH HAT-tournooi van Emmen naar GHBS ging. In korte tijd groeide dit toernooi uit tot een groot en schitterend, internationaal sterk bezet toernooi, gedrenkt in muziek, drank en gezelligheid. Jarenlang een hoogtepunt aan het eind van het seizoen. Voor het bestuur was de week na het HIGH HAT-tournooi het spannendst, Paul kwam de resultaten uitgebreid toelichten: 126 vaten bier, omzet 42.549 gulden, winst 16.321 gulden, voor die tijd een superresultaat. Wat was de winst goed te gebruiken voor alle GHBS-activiteiten.

foto-high-hat
(Foto 1: Paul in het midden met hoed. Foto 2: Paul derde van rechts)

Het Erelidmaatschap was een terechte blijk van waardering voor al zijn werk.

Het overlijden van zijn zoon Jorn, op dat moment was Paul coach van Dames 1, had ook een grote impact binnen de club. Hierna trok hij zich terug uit het verenigingsleven van GHBS en concentreerde zich meer op zijn familie en werk. Hij stond met erg veel plezier langs de lijn bij zijn zoon Sven die bij V.V.Actief voetbalt.

Wij wensen Sven en alle dierbaren heel veel sterkte met het verlies van Paul.

Rouwkaart Paul Eeken

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent