Menu

 Door Lisette Kruit

Nieuwe veldregels op de website, al gezien?

Op onze website, onder ‘over GHBS’, ‘Huisregels’ staat nieuws over ons sproeibeleid. Heb jij het al gezien?

 

Veldregels

We hebben op ons complex vier hockeyvelden: 1 waterveld (hoofdveld, veld 3), 2 semi-watervelden (veld 2 en 4) en 1 zandveld (veld 1). In de zomer van 2017 wordt het zandveld (veld 1) vervangen door een tweede waterveld en wordt de watercapaciteit groter.

 

Wanneer wordt er gesproeid?
Een waterveld moet nat zijn als er op gespeeld wordt. Dit heeft te maken met grip, bespeelbaarheid en veiligheid. Voor het begin van de wedstrijd wordt er gesproeid en indien nodig ook tijdens de rust.

 

Semi-watervelden hoeven niet nat te zijn als er op gespeeld wordt, slechts vochtig. Er ligt namelijk ook zand op voor de grip, bespeelbaarheid en veiligheid. In principe wordt er elke zaterdag- en zondagochtend gesproeid voor de rest van de dag. Alleen bij extreme droogheid kan er extra worden gesproeid. Omdat de drainage anders is dan een waterveld dient dit ruim op tijd voor een wedstrijd te gebeuren. Vaker sproeien dan nodig heeft op semi-velden een averechts effect!

 

Het spreekt voor zich dat er bij regenbuien niet gesproeid hoeft te worden.

 

Op het zandveld kan niet worden gesproeid. Nadat deze vervangen wordt voor een waterveld geldt bovenstaand beleid.

 

Watercapaciteit en sproeisleutel
We hebben maar een beperkte hoeveelheid water om te sproeien. Sproei dus niet meer dan nodig! Bovenstaand beleid volgen is daarom essentieel. De sleutel voor de sproeier hangt achter de bar met een geel labeltje. Lees de instructies op het sproeipaneel (bij de containers) zorgvuldig. Hang na het sproeien meteen de sleutel terug achter de bar. De kantinemanager (Floor Wolthuizen) heeft ten alle tijde de bevoegdheid om af te wijken van het sproeibeleid indien nodig.

 

Voor vragen kan je bij kantinemanager Floor Wolthuizen terecht ([email protected] of 06 31 94 31 94).

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent