Menu

 Door Lisette Kruit

Officiële opening waterveld GHBS

Zaterdag 9 april is op hockeyclub GHBS het nieuwe waterveld officieel geopend. Wethouder Paul de Rook van Verkeer, Sport en Cultuur van de gemeente Groningen kwam naar de club om samen met voorzitter Hans Wienen het nieuwe veld te openen.

Om 10.00 uur verzamelde genodigden en leden zich om het nieuwe veld voor een toespraak van GHBS-voorzitter Hans Wienen en wethouder Paul de Rook. Na die tijd verrichtte Paul de Rook de openingshandeling: een strafbal onder begeleiding van Meisjes F. Na de openingsceremonie speelde GHBS-Meisjes D1 een wedstrijd tegen Groningen D2 welke met een 8-1 overwinning voor GHBS werd uitgespeeld.

 

Realisatie waterveld

Na cocreatie tussen de gemeente Groningen en GHBS en verschillende andere geldinzamelingsacties vanuit de club, is het gelukt om het nieuwe veld te realiseren. Een van de acties die heeft bijgedragen aan de realisatie van het waterveld van GHBS is het familietoernooi georganiseerd door Heren 1. Leden en hun familie en vrienden konden zich opgeven voor het toernooi en een middag vol hockey en plezier beleven.

 

Sinds de realisatie van het nieuwe veld wordt er door de leden van de grootste hockeyclub van het noorden intensief gebruik gemaakt van het veld voor zowel wedstrijden als trainingen. De thuiswedstrijden van onder andere Dames 1 en Heren 1 worden op dit veld gespeeld.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent