Menu

 Door Hans van Loenen

OldStars walking hockey bij GHBS!

GHBS heeft de ambitie om voor de zomer van 2021, of zo snel als Corona dat toelaat, te starten met OldStars walking hockey. De activiteit wordt georganiseerd door GHBS en Huis van de Sport Groningen en wordt onder ondersteund door Bovelander & Bovelander clinics en het Nationaal Ouderenfonds. OldStars walking hockey bij GHBS wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen.
In navolging van het landelijke succes van het OldStars walking football willen we kijken of deze aangepaste spelvorm ook bij ons geïntroduceerd kan worden.

OldStars walking hockey voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar Walking Football en Walking Hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Ministerie VWS volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

Wat is OldStars walking hockey?
Met OldStars walking hockey willen we een aangepaste spelvorm aanbieden voor hockeyen op latere leeftijd. De naam zegt het al, het is bedoeld voor mannen en vrouwen die niet meer zo goed kunnen of willen rennen. De doelgroep bestaat uit huidige leden, oud-leden maar ook diegenen die nog nooit een stick hebben vastgehouden.
Door Walking Hockey kunnen mensen blijven hockeyen en houden zo binding met GHBS en leeftijdsgenoten.
OldStars walking hockey is uitermate geschikt om op een gezonde manier en zonder blessuregevaar langer in beweging te blijven. De instap voor Walking Hockey is heel laagdrempelig en daarom ook geschikt als je dus geen of weinig hockeyervaring hebt.

Bij voldoende belangstelling bieden we bij GHBS een 10-delige cursus aan om kennis te maken met deze aangepaste spelvorm. Hiermee bieden we de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. We starten met een kennismakingstraining die door Bovelander & Bovelander clinics gegeven zal worden. Een gemiddelde training duurt ongeveer een uur en bestaat uit een warming up en beweegvormen en eindigt met onderlinge partijtjes.

Om alvast een idee te krijgen van de belangrijkste spelregels voor de partijvormen:
Een team bestaat uit 5 spelers met een leeftijd van 50+. Er wordt gespeeld zonder keepers, het speelveld bedraagt 23m x 27.5m (1/8 hockeyveld) en er wordt gespeeld met reguliere doelen (alleen plankhoogte telt). Een team bestaat uit mannen en/of vrouwen, de bal moet onder de knie blijven, de stick moet onder de heup blijven, er mag van elke plek op het veld worden gescoord en de bal mag het lichaam niet raken.

Klik hier voor een impressie van OldStars walking hockey.

Na elke training sluiten we af met koffie/thee of een ander drankje. In de toekomst is het ook de bedoeling om onderlinge ontmoetingen te spelen met andere OldStars walking hockey-verenigingen.

Je hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding.

Voor nu zijn er twee vragen:

  1.  Wil je meehelpen bij de organisatie en het opzetten van OldStars walking hockey? Stuur dan een e-mail naar Rob Wolters, voorzitter@ghbs.nl.
  2.  Heb je interesse om mee te doen aan Walking Hockey dan kun je dat ook melden op voorzitter@ghbs.nl (zodat we een beeld krijgen van de belangstelling).
Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent