Menu

 Door Lisette Kruit

Ook GHBS MC9 en MC1 zaalkampioen!

Op 7 februari hebben wij, meisjes C9, als combinatieteam van MC1 en MC2 het zaalhockey kampioenschap binnengehaald. Dit zonder een wedstrijd te verliezen in een competitie met sterke tegenstanders zoals Hattem, Twente en Zwolle.

 

Onder de super betrokken leiding van coach/trainster Fieke Uwland hebben wij ons goed voorbereid op het zaalseizoen. De spannendste wedstrijden waren die tegen Twente. Deze ploeg komen we met MC1 ook tegen op het veld. Daar eindigde de eerste ontmoeting in een 2-2 gelijkspel. Ook in de zaal eindigde de eerste wedstrijd in Groningen zo. Op het nippertje ook nog dankzij een door ons benutte strafcorner in de laatste seconden van de wedstrijd. De wedstrijd in Hengelo werd daardoor extra spannend. De winnaar zou ook kampioen worden was de verwachting. Met 3-3 op het scorebord in de laatste minuut leek het weer een gelijkspel te worden. Maar we kregen nog een strafcorner en die ging weer raak 3-4 voor ons. Daarna werd direct afgefloten. Reden genoeg om alvast een klein feestje te vieren…

 

De week daarop hebben we in Hattem officieel de titel binnengehaald. Met mooie shirts, (kinder)champagne en een heerlijke kampioenstaart was het feest compleet. We hebben een heel mooi zaalseizoen gehad. Fieke nog heel erg bedankt hiervoor.

 

Eind oktober gingen wij, meisjes C1, voor het eerst de zaal in ter voorbereiding op wat een heel succesvol zaalseizoen bleek te zijn.

 

De belangrijkste en spannendste wedstrijden waren tegen GHHC. De eerste wedstrijd tegen GHHC wonnen we meteen al met 6-2! Met deze overwinning waren we al een stap dichter bij het NK! In de kerstvakantie hebben we ook nog mee gedaan aan het Dutch Indoor Cup Toernooi in Utrecht tegen erg sterke tegenstanders. De finale hebben we met strafballen verloren. Na de kerstvakantie hadden we nog twee competitie wedstrijden en de laatste was tegen Groningen. Het was een hele spannende wedstrijd en we kwamen zelfs nog 1-0 achter te staan maar kwamen goed terug en wonnen met 4-3. Waarmee we ongeslagen plaatsten voor het NK! En toen op 29 januari het NK in Arnhem. Helaas hebben we net de halve finale niet gehaald met een 4-2 verlies op Gooische en een 1-0 verlies op Den Bosch, maar alsnog was het een hele leuke ervaring en hebben we er veel van kunnen leren.

 

Ook willen we Maurits (Bos incasso) graag bedanken voor het hele leuke teamuitje in de skybox van FC Groningen. Het was heel leuk en gezellig en nog een leuke verassing dat er op de reclame borden langs het veld kwam te staan: GHBS MC1 veel succes op het NK! En Gosse (Acro bouw) willen we bedanken voor het sponsoren van het busje waar we met ze allen in gingen naar het toernooi in Utrecht wat heel gezellig was! En tot slot alle ouders die ons naar Arnhem hebben gebracht en gehaald en hebben gekookt en opgeruimd en ons natuurlijk hebben aangemoedigd! En natuurlijk Pascalle voor het in elkaar zetten van het super mooie filmpje (kopieer de volgende link voor het filmpje: https://drive.google.com/file/d/0BwTmVaZJrcgAQkhPbDAydGJ0c3c/view?pref=2&pli=1)!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent