Menu

 Door Hans van Loenen

per 1 maart 2023 gewijzigde parkeersituatie GHBS

Bericht van Gemeente/Euroborg N.V. over betaald parkeren op het parkeerterrein:

Per 1 maart 2023 is de parkeersituatie op de openbare parkeerplaats van het sportpark Corpus den Hoorn aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen verandert. De Gemeente beseft dat het voor menigeen een vervelende ontwikkeling is, maar hoopt op deze wijze de parkeerplaats zo toegankelijk mogelijk te houden voor bezoekers van het sportpark en haar omgeving.

De afgelopen jaren was het beleid dat er de eerste 3 uur gratis geparkeerd kon worden en bovendien dat in de weekenden de parkeerslagbomen open werden gezet waardoor er in de weekenden gratis geparkeerd kon worden. Voor de overige tijden gold een vast parkeertarief per uur. Op woensdag 1 maart 2023 is in de gehele wijken Corpus den Hoorn en Hoornse Meer door de Gemeente Groningen betaald parkeren ingevoerd. Bezoekers zijn € 2,50 per uur gaan betalen voor het parkeren in deze wijken. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur.

 Hierbij is rekening gehouden met kortstondige bezoeken aan het sportpark door een zogenaamde “Kiss-and-ride” periode in te stellen, waarbij er de eerste 20 minuten gratis op de parkeerplaats kan worden verbleven en er gedurende deze tijd geen kosten in rekening worden gebracht. U kunt dus probleemloos iemand afzetten of ophalen op de parkeerplaats en dan binnen 20 minuten gratis de parkeerplaats weer verlaten.

In de weekenden zal de slagboom niet meer worden opengezet, maar blijft deze gesloten. U kunt dan echter wel gratis parkeren vanaf vrijdag 18:00 uur tot maandag 9:00 uur. Bij afrijden gaat de slagboom open en zullen er geen parkeerkosten in rekening worden gebracht. Voertuigen die na het ingaan van het betaald parkeren op maandagochtend na 9:00 uur de parkeerplaats verlaten nadat ze er in het weekend gratis zijn opgereden zullen bij het verlaten van de parkeerplaats wel het verschuldigde tarief moeten betalen.

Het bestuur van GHBS realiseert zich dat 20 minuten te kort is voor ouders die hun kinderen naar het clubhuis moeten brengen. Samen met mede-gebruikers van het sportpark zijn wij in overleg met de Gemeente over de ontstane situatie.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent