Menu

 Door Hans van Loenen

Toch een beetje positief nieuws naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari

al hebben we natuurlijk nog steeds te maken met strenge maatregelen in deze corona-tijd.

Ook jongeren tot 27 jaar mogen vanaf 3 maart aanstaande eindelijk weer hockeyen in teamverband en mogen zij ook onderlinge wedstrijden spelen! Voor GHBS betekent dat met deze nieuwe mogelijkheid, naast zo’n 900 junioren, ook ruim 350 senioren de kans krijgen om te hockeyen in de vorm die stiekem toch het leukste is.

In overleg met de verschillende commissies bij de junioren en de senioren hebben we aangepast trainingsschema opgesteld. Omdat de avondklok nog steeds van toepassing is, was het wel even puzzelen om het toenemende aantal leden dat wil hockeyen binnen de beschikbare tijd in de plannen. Hierbij hebben ons best gedaan om alle 5 beschikbare velden effectief te benutten. Omdat de veldcapaciteit niet toereikend is voor alle 1400 leden volledig ruimte te geven en omdat iedereen lekker wil hockeyen, moet daarom moet iedereen een beetje water bij de wijn doen.

Daarnaast start vanaf zaterdag 13 maart voor de jeugd een interne competitie. Deze wordt gespeelt op de oorspronkelijk door de KNHB geplande competitiedagen. En ook senioren weten elkaar al te vinden voor onderlinge wedstrijden, nu de (her)start van de officiële competitie weer is uitgesteld.

Sporten in teamverband én in de buitenlucht kent veel aspecten die jong en oud op mentaal en fysiek vlak positief beïnvloed. Dat men graag wil hockeyen – juist nu – zien we terug in het aantal nieuwe jonge enthousiastelingen (totaal 42) dat zich via Sporthopper heeft aangemeld. Zij starten komende week met trainen om zo kennis te maken met onze geliefde sport. We vinden het geweldig om te zien dat zoveel (potentiële) leden gebruik willen maken van de mogelijkheden die wij als hockeyclub in deze bijzondere tijd kunnen bieden.

We hopen dat met het mooie weer in het vooruitzicht ook de ontwikkelingen op het gebied van corona gunstig zullen zijn en dat we binnenkort nog meer hockey mogen aanbieden. We volgen de adviezen van de overheid en KNHB daaromtrent op de voet.

We vertrouwen erop dat we met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen en er samen voor zorgen dat we ons aan de (nieuwe) maatregelen houden. Op die manier kunnen hopelijk ook de overige GHBS-leden binnenkort weer ‘echt’ in teamverband hockeye

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent