Menu

 Door Lisette Kruit

Top prestaties zaalperiode

Het zaalseizoen is voor een groot deel gespeeld. GHBS heeft een groot aantal teams die het fantastisch gedaan hebben in de zaal en de playoffs hebben bereikt, waarin ze naar maximaal vermogen hebben gepresteerd.

 

Zo heeft Dames 1 zich als nummer twee in de Topklasse weten te kwalificeren voor de playoffs, waarin het Wageningen trof. Tijdens deze wedstrijd bleek dat Wageningen een maatje te groot was. In de troostfinale voor de derde plek wist Dames 1 knap Ede te verslaan met een mooie 6-3 overwinning.

 

Ook Dames 2 plaatste zich knap voor de playoffs. Hierin trof het Wageningen, een tegenstander die ook een maatje te groot bleek. In de troostfinale wisten de dames zich helaas niet te herpakken en verloren in een zware wedstrijd van Union. Desondanks een mooie vierde plek in het district Noord-Oost!

 

Ook bij de jeugd waren er topprestaties waarbij er playoffs gehaald werden. Zo heeft JA1 een knappe prestatie neergezet door vierde te worden na een nederlaag tegen GHHC in de kruisfinale en na een ontzettend spannende wedstrijd in de troostfinale tegen Union. Hierin werd na een gelijk spel met shoot outs helaas net verloren.

 

Bij de meisjes hadden MC1 en MD1 zich gekwalificeerd voor de districtsfinales. MC1 wist in een waanzinnige partij in de kruisfinale te winnen van Deventer met maar liefst 5-0. In de finale was Wageningen de tegenstander en wisten onze meiden op 2-0 voorsprong te komen. Helaas schakelde Wageningen een tandje bij en ging de overwinning met 2-3 naar Wageningen. Desondanks een ontzettend knappe tweede plaatst voor MC1.

 

MD1 trof in de kruisfinale Nijmegen en verloor nipt met 2-3 na een spannende wedstrijd. In de troostfinale voor de derde plek was Deventer de tegenstander. Na een 1-4 achterstand wisten onze dames de wedstrijd toch nog met 4-4 gelijk te spelen en zelfs de wedstrijd te winnen door de shoot outs beter te nemen dan de tegenstander. Met deze prestatie heeft MD1 zich geplaatst voor de Landskampioenschappen waar het tweede is geworden van heel Nederland, de beste prestatie ooit van een GHBS team in de recente geschiedenis. Lees HIER meer over de Landskampioenschappen van MD1.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent