Menu

 Door Hans van Loenen

Unieke prestatie GHBS D1

Vrijdag 20 mei om 20.30u – morgen dus – is het zo ver; de HALVE FINALE. Het is voor het eerst dat GHBS D1 zo lang stand weet te houden in de Silver Cup. Daarbij is het bijzonder dat we weer geluk hebben met de loting en dat de wedstrijd bij GHBS plaatsvindt.

De dames zijn in topvorm, samen met hun coach Jelle Oosterhof en assistent Wouter van Gammeren zijn ze er meer dan klaar voor! Met de winst van AMVJ, winnend finalist van 2019, hebben ze op vrijdag 6 mei hun plek in de halve finale weten te veroveren. Naast het feit dat het kampioenschap in deze bekercompetitie nu echt dichtbij komt, zijn de dames ook verzekerd van een plek bij de Gold Cup voor volgend jaar. De laatste vier van de Silver Cup gaan namelijk automatisch door naar de competitie waarin teams uit de Hoofdklasse, de Promotieklasse en de Overgangsklasse de uitdaging met elkaar aangaan. Op zichzelf staande aan een bijzondere prestatie want zover is GHBS nog nooit gekomen.

HOD is hun 3de tegenstander die 1e staat in de Eerste klasse. Spelers, begeleiders en fans van HOD, de hockeyclub uit Valkenswaard, leggen vrijdag leggen ruim 270 km af ( 3u rijden) om deze bijzondere wedstrijd te spelen. Laten we ze een warm welkom geven hier in Het Hoge Noorden!

Beide teams zullen strijden voor hun plek in de finale. Dus het beloofd zeker een spannende wedstrijd te worden. Daarbij ook de mooie kans om hockey op hoog niveau op onze eigen club te zien. Onze dames kunnen dan ook alle aanmoediging gebruiken dus haal je groen/wit attributen uit de kas en help ze naar de overwinning!!

Graag tot vanavond!

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent