Menu

 Door secretaris

Update: coronamaatregelen na 28 april

Beste GHBS’ers,

Ongetwijfeld hebben jullie net als wij kennis genomen van de verlengde maatregelen op het gebied van het coronavirus. Voor de hockeysport is er is goed nieuws, maar helaas ook minder goed nieuws. Het uitgangspunt blijft dat we er samen alles aan moeten doen om verspreiding van het coronavirus in te perken en overbelasting van de zorg te voorkomen. We hopen daarin op jullie begrip.

De KNHB heeft naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet beslissingen genomen over het vervolg van de hockeyactiviteiten gedurende het lopende seizoen. Hierbij zetten we op een rijtje wat er op dit moment bekend is over de periode na 28 april:

– Alle senioren- en juniorencompetities van het seizoen 2019-2020 worden beëindigd.

– Voor senioren zullen geen hockeyactiviteiten plaatsen vinden tot tenminste 20 mei.

– Voor jongste jeugd tot en met D-jeugd is er weer mogelijkheid om te gaan trainen. Meer informatie volgt volgende week woensdag via de managers.

– Voor C-jeugd tot en met A-jeugd is er in beperktere mate trainingsmogelijkheid, met inachtneming van anderhalve meter afstand. Meer informatie volgt volgende week woensdag via de managers of trainer/coaches.

– In bovenstaande gevallen blijft het van belang de richtlijnen van het RIVM nauw op te volgen. Het clubhuis zal dan ook gesloten blijven, met uitzondering van noodsituaties.

Natuurlijk staan wij net als jullie te popelen om van start te gaan, maar het hervatten van de jeugdtrainingen moet wel op een veilige manier gebeuren. De richtlijnen van het RIVM moeten strikt in acht genomen worden. Om ons daarin te ondersteunen, werkt de KNHB aan een hockeyprotocol waarin wordt beschreven hoe de verenigingen, aansluitend op de maatregelen en de fasering van de overheid, voor specifieke groepen hockey mogelijk kan maken. Op dit moment zijn wij er, in afwachting van de KNHB-protocollen, achter de schermen mee bezig om jeugdtrainingen zo snel mogelijk op een veilige manier van start te laten gaan.

Op gebied van seniorenhockey zitten we ook niet stil. We kijken naar de mogelijkheden van alternatieve hockeyactiviteiten in de zomerperiode. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor komend seizoen in volle gang, zodat we na de zomer hopelijk een vliegende start te kunnen maken!

We raden je aan om de website van GHBS in de gaten te houden voor de meest actuele informatie omtrent het coronavirus. Raadpleeg deze pagina van de KNHB voor meer informatie over o.a. de consequenties van het coronavirus op de competitie 2020-2021: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

Met vriendelijke groet,

het bestuur

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent