Menu

 Door Hans van Loenen

Vanavond is het zo ver! De eerste wedstrijd van de playoffs wordt gespeeld in Voorschoten waar GHBS H1 tegen Forescate H1 speelt om 20.30u..

Ook coach Nick Bello is er klaar voor;

“ ‘Je moet je het schompes werken
en je doet het, maar waarvoor?
Het kan elk moment gebeurt zijn
maar ze gaan nog even door!’

Mooie woorden van Huub van der Lubbe, zanger van ‘De Dijk’. Hij bezong het onaantastbare gevoel van dansen op een vulkaan, in mijn ogen zie ik een groep jongemannen onder luid applaus al zwetend en zwoegend over een veld zwieren terwijl hun schoenzolen aan het smelten zijn. Zij hebben zich het hele seizoen het schompes gewerkt zonder dat ze wisten dat dit de beloning zou zijn. Pas na de winter durfden we er over te praten en nu wordt er door een prachtige groep van vrijwilligers gezorgd dat wij, onder luid gejuich van jullie allen, kunnen laten zien hoe goed we kunnen dansen.

Ik wil graag met jullie delen hoe trots ik ben op wat deze groep dit jaar gepresteerd heeft, niemand uitgezonderd. Er komt een energie uit deze groep die ik hier op papier niet kan toelichten, maar die je moet ervaren.

We gaan er een spetterend slot van maken. Wat de uitkomst ook moge zijn, we zijn heel erg blij dat jullie hier aanwezig zijn om dit met ons te delen, de energie te ervaren en ons te zien dansen.”

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent