Menu

 Door Hans van Loenen

Vandaag is het dan zo ver!! De dames FINALE van de Silver Cup 2022!!

De Silver Cup is een competitie van de bond waarbij teams uit diverse klassen (1e t/m 4e) kans kunnen maken op een landelijke titel. GHBS Dames 1 stroomde in de 5de ronde in en via het knock-out systeem zijn ze telkens weer een ronde verder gekomen en hun uiteindelijke doel al meer dan behaald; de finale!

Dat de dames al sinds maandag wakker liggen van de zenuwen is meer dan begrijpelijk. Ze hebben hard gewerkt en prachtig tophockey laten zien dit seizoen (4de plek in de reguliere competitie). Duidelijk is dat het team in topvorm is! Een bijzondere prestatie want zo ver in de bekercompetitie is GHBS nog nooit gekomen. Daarnaast is dit het eerste jaar dat Dames 1 onder de hoede valt van Jelle Oosterhof, samen met assistent trainer/coach Wouter van Gammeren.

Zo begon de Silver Cup competitie dichtbij in Roden. Daar werd onder toezicht van een fanatiek publiek de eerste winst binnen gesleept (0-5). Vervolgens was daar de wedstrijd tegen Ede op eigen veld. Met een stand van 3-2 bezorgde GHBS Dames 1 Ede D1 hun eerste nederlaag van het seizoen.

IJsseloever D1 stond hierna op het programma. Dit keer een lange rit maar de sfeer bij IJsseloever was top! Beide teams waren gebrand om een plek hoger de competitie te veroveren en het bleef lang 0-0. In de 4de kwart van de wedstrijd werd duidelijk wie de sterkste was; GHBS Dames 1 scoorde maar liefst 3 keer en ging met winst naar Groningen.

Toen was daar in de kwartfinale de voormalig finalist van 2019, AMVJ D1. Lichtelijk gespannen begon GHBS Dames 1 aan hun wedstrijd, maar ook hier wisten ze wederom ijzersterk hockey laten zien; 4-1 overwinning!

Op eigen terrein werd de halve finale gespeeld tegen H.O.D. D1. Dat de bekercompetitie ook bij GHBS meer begon te leven was te merken aan het groeiende aantal groen-wit supporters. Ondanks de regen waren daar heel wat toeschouwers om hun ploeg aanmoedigen. En wat was het een spannende wedstrijd! Na het fluitsignaal was het 1-1 en moesten er shoot-outs komen. GHBS Dames 1 hield de zenuwen keurig onder controle en ook keeper Kat maakt het niet gemakkelijk voor H.O.D. D1 Uitslag; 3-2 voor GHBS!

In overleg met beide teams wordt de finale van de Silver Cup gespeeld in Venlo. Delta Venlo staat bekend om hun gezelligheid dus het belooft hoe dan ook een fantastische dag te worden met hockey op hoog niveau. Vandaag kan GHBS Dames 1 hun 12de overwinning op rij binnenslepen!

Om 11.00u vertrekt er een bus vol supporters vanaf GHBS richting het zuiden (mede mogelijk gemaakt door Acrobouw Leeuwarden en Problicity). Met gloednieuwe juichsjaaltjes zal er luidkeels aangemoedigd worden om GHBS Dames 1 bij te staan en aan de overwinning te helpen.

Live verslag van de wedstrijd is te volgen via Instagram.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent