Menu

 Door secretaris

Wijzigingen corona-beleid

Beste GHBS’ers,

Per vanmiddag 29 september 18.00 uur is, vanwege de nieuwe landelijke richtlijnen, de horeca in het clubhuis van GHBS gesloten voor in ieder geval de komende 3 weken. Ook de kleedkamers blijven gesloten. Sporters dienen niet voorafgaand aan hun training/wedstrijd al op de club te komen en moeten na afloop weer direct naar huis gaan. Het verzoek tot registratie via de QR-code blijft van kracht.

Daarnaast mogen bij trainingen geen ouders of begeleiders (m.u.v. de trainer) meer aanwezig zijn. Ook voor bezoekers en toeschouwers bij competitiewedstrijden gelden nieuwe regels. Begeleiders van uitteams mogen bij wedstrijden aanwezig zijn, maar van thuisteams mogen alleen de coach, trainer en teammanager aanwezig zijn. Verder worden geen toeschouwers of bezoekers toegelaten.

Op zaterdag zal de wedstrijdtafel met een bezetting van 4 personen aanwezig blijven voor het attenderen op de bezoekersregistratie en het naleven van de corona-regels. Op zondag vervalt de bardienst, maar deze zal worden omgezet naar corona-dienst. De 4 personen die zijn ingedeeld voor de corona-dienst nemen het attenderen op de bezoekersregistratie en het halen en opbergen van keepersspullen uit het clubhuis op zich.

Voor ouders die hun kinderen naar een training of wedstrijd brengen, geldt het volgende:

– Jongste jeugd: ouders kunnen hun kind een kwartier voorafgaand aan de training afzetten bij het hek op parkeerplaats (dat is de ingang van het sportpark). Iedereen die er dan is, wordt onder begeleiding vanuit GHBS naar de velden gebracht. Ook bij de thuiswedstrijden wordt op de parkeerplaats verzameld. Samen met de coach/manager/spelbegeleiders lopen de kinderen dan naar het veld. Voor ophalen geldt dat de kinderen weer worden afgezet bij de parkeerplaats.
– Oudere jeugd: de eerdere maatregel van het op afstand achter elkaar fietsen op het sportpark moet weer worden aangehouden.

Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van deze maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

– Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
– Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
– Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
– Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
– Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Wij zijn ons bewust van de noodzaak om corona weer onder controle te krijgen en rekenen hierin op je begrip.

Het bestuur

Unicef Rabobank Twin Seasons Pouwrent