Menu

 Door Hans van Loenen

Wisseling begeleidingsteam Dames en heren 1

Voor het seizoen 2021-2022 is er voor het begeleidingsteam van Dames en Heren 1 een wisseling van de wacht. Jelle Oosterhof als trainer-coach en Wouter van Gammeren als zijn assistent, nemen de begeleiding van Dames 1 op zich. De selectie van Heren 1 staat voor aanstaand seizoen onder leiding van Nick Bello. De assistentie bij heren 1 wordt nog nader ingevuld.

Jelle Oosterhof is reeds lang verbonden aan GHBS. Met werkzaamheden als trainer-coach bij Heren 1 gedurende meerdere jaren en voorheen als manager jeugd selectieteams en jongste jeugd kent hij GHBS binnenste buiten. Jelle heeft de opleiding “Sport en bewegen” gevolgd aan het alfa college. Vervolgens heeft hij aan de Hanze hogeschool de opleiding “Sportmanagement” gevolgd en gewerkt bij het Huis voor de Sport Groningen. Daarnaast heeft Jelle de KNHB HTO4 opleiding trainer-coach gevolgd. Wouter van Gammeren is sinds afgelopen seizoen zijn assistent en een gewaardeerd koppel met Jelle.

Wouter Jacobs, als bestuurslid tophockey, namens het bestuur GHBS: ”Wij zijn als bestuur blij met de aanstelling van dit koppel voor Dames 1. De eerste trainingen in aanloop naar het nieuwe seizoen zijn reeds geweest. En de eerste geluiden zijn zoals verwacht goed. Wij zijn de grootste sportvereniging van de drie noordelijke provincies. We hebben als GHBS aankomend seizoen 30 damesteams en een ongekend grote meiden-lijn in de jeugd met veel enthousiaste hockeyers en talent in alle geledingen. Logisch gevolg daarvan is dat we als GHBS op termijn omhoogkijken. Dames 1 is een jong team. En we bieden de randvoorwaarden die het mogelijk maken om als club de doelstelling te hebben (op termijn) naar de overgangsklasse te willen. Omhoogkijken en het maximale halen wat erin zit is wat dat betreft het devies.’’

Als gekeken wordt naar de Heren selectie neemt Nick Bello het stokje over van Jelle. Nick staat bekend als uitstekende veldtrainer met veel technische en tactische kennis. Hij komt oorspronkelijk van de Hanze hogeschool opleiding “Sport, gezondheid, management”. Hij is naast zijn werk voor GHBS ook verbonden aan het district Noord-Nederland, als hoofdtrainer jeugd onder 14, en daarnaast als technisch adviseur. Voorheen was hij trainer-coach bij Groninger Studs Heren 1 en tot mei de hoofdverantwoordelijke voor onze eigen Dames 1 natuurlijk. Wouter Jacobs hierover: “Wij zijn als bestuur erg blij dat Nick aan heeft gegeven verder te willen binnen GHBS. Hij is een op technisch en tactisch vlak zeer sterke trainer met een zakelijke inslag. Heren 1 beschikt over een behoorlijk ervaren en sterke selectie. En we denken dat zijn manier van leiding geven prikkelend kan uitwerken op weg naar een zo hoog mogelijk resultaat”

 

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent