Menu

 Door Lisette Kruit

Zaalhockeytoernooi F-jeugd

Op woensdagochtend 14 februari staakten de leerkrachten van het basisonderwijs in het noorden weer. Een goed moment om een leuk zaalhockey toernooi voor de F jeugd te organiseren, dacht de jongste jeugd commissie.

 

Maar liefst zeven enthousiaste F teams meldden zich aan en hebben deze ochtend in Sportcentrum Kardinge elk vier wedstrijdjes kunnen spelen. Het veld zag er kleurrijk uit. Elk team onderscheidde zich door middel van zelf gekozen gekleurde shirts, sokken of andere kledingstukken.

 

Tussen de wedstrijden door kon iedereen even opwarmen in de Ice bar en een glaasje ranja nuttigen. Er waren alleen maar winnaars dus aan het einde was er voor iedereen een “gouden plak”, om nog maar even in olympische sferen te blijven. Van al dat hockeyen kregen onze sporters trek dus na afloop van alle wedstrijden hebben we gezamenlijk een heerlijk patatje gegeten.

 

Het was een zeer geslaagde ochtend met tevreden kinderen en ouders. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!

 

Dit jaar hebben we voor het eerst een pilot gedraaid om de F jeugd, die normaal gesproken geen zaalhockey spelen, toch kennis te laten maken met het zaalhockey. Voor hen werden inlooptrainingen georganiseerd en die werden behoorlijk enthousiast bezocht. We gaan het zaalhockey evalueren en bekijken of we de F jeugd volgend jaar weer zaalhockey aan kunnen bieden.

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent