Menu

Ontwikkelingen

Algemene zaken: 

Het nieuwe clubhuis…

– zal groter zijn gezien het gestegen ledenaantal; maar er is ook gelet op hoe de knusse gezelligheid van G.H.B.S. behouden kan blijven

– biedt de boom achter het clubhuis voldoende ruimte om verder te groeien

– is straks 2x zo lang en nog iets breder dan het huidige clubhuis;

– heeft een zijgevel die iets naar binnen gaat waardoor een overkapping van 1,5m toeschouwers beschutting biedt tegen de regen

– krijgt hopelijk een GHBS groene buitenkant;

– zullen uiteraard ergens de iconisch drie punten in het ontwerp terugkomen (weten hoe? Lees goed de komende nieuwsbrieven!);

– bestaat uit een zogeheten systeembouw; dit maakt het plaatsten makkelijker én sneller vanwege kant-en-klare panelen met isolatie en afwerking er al in;

– heeft een terras achter het clubhuis daar waar de meeste zon is;

– biedt ook rondom het gehele clubhuis genoeg ruimte voor alle picknicktafels om de gehele dag in het mooie weer te kunnen genieten van het hockey op de velden en/of na te zitten met het team;

– voldoet aan moderne energie-eisen; dus gasloos, een waterpomp en we willen zeer zeker ook zonnepanelen op het dak!

Entree en hal

We nemen je mee door de entree aan de kop van het nieuwe clubhuis, “welkom bij G.H.B.S.”!

Het is weer trainingstijd, je zet je fiets neer in het fietsenrek en loopt over het strakke paadje richting het clubhuis waar je hebt afgesproken met jouw teamgenoten. Je kijkt tegen de hoge gevel, als je goed kijkt zie je de herkenbare iconische ‘drie punten’ van vroeger in de gevel weerspiegelen. Heb jij ze al gevonden?

Je hebt afgesproken met je team in de hal, de keeper sleept haar tas door de brede toegankelijke voordeuren. De hal is de centrale ontmoetingsplek waar je binnenkomt, hier vind je op tv-schermen alle informatie over waar je moet zijn, de wedstrijdschema’s en de veldnummering. Op het scherm staat een grote uitnodiging: “Leuk, komend weekend is er weer een club activiteit!” 

Vanuit de hal kun je direct rechtsaf naar teamkluisjes om de trainingsspullen op te halen. Dus geen lange wandeling meer voor het halen van de ballentas! 

Terug richting de kantine; in de hal heb je afgesproken met je teamgenoten – nog even de week bespreken op de bankjes. Hier zijn ook de toiletten, toegankelijk voor iedereen (schoon, netjes en overzichtelijk zonder vieze hoekjes). De trainer komt ook aangelopen en roept iedereen naar boven, hij doet de afgesloten deuren open om boven in een van de teamkamers de wedstrijd te evalueren. Er zijn boven genoeg ruimtes, in de andere ruimte zit toevallig het bestuur te vergaderen. 

In de twee teamkamers is voldoende ruimte voor een volledige seniorenteam met staf om een voor-/nabespreking te houden. Ook kan de ruimte boven voor andere doeleinden gebruikt worden, denk aan bijeenkomsten, cursussen of verhuur.

Op de verdieping bevindt zich ook een open ruimte en op het balkon zitten nog wat trainers hun training voor te bereiden aan de grote tafel en bespreken nog het één en ander leunend tegen de balustrade. Ze kijken uit naar beneden over de grote kantine. Nieuwsgierig hoe die eruit gaat zien? In de volgende nieuwsbrief hierover meer!

Eindelijk: we mogen het veld op, met z’n allen de trap af, direct via de zij-ingang naar buiten richting de velden.

De Kantine

De gezelligste plek van het clubhuis, de kantine. Het centrale hart van de club, met de bar, hoe gaat dit er straks uitzien?

G.H.B.S. is een familieclub, het clubhuis is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Op zaterdagochtend rent de jeugd door het clubhuis, helpen ouders met bardiensten en zijn alle velden bezet. Vanuit de kantine kijk je rondom richting de velden. Aan alle kanten zijn deuren naar buiten, richting de velden en het overdekte buitenterras, want als het mooi weer is zitten we het liefst buiten in de zon. Maar ook als het regent is er een overkapping waar je buiten droog kan staan.

Op zondag transformeert het clubhuis in een groot Thé Dansant met de bitterballen op tafel. De lichten dimmen en de muziek gaat aan… zoals het altijd was maar dan nog beter!

De kantine is flexibel in te richten voor verschillende momenten in de week en ook makkelijk weer schoon te vegen door de vlakke vloer met afvoerputjes. Jassen en tassen hangen veilig in het zicht langs de ramen aan haakjes onder een smalle plank. De open keuken bevindt zich direct achter de bar, schoon, ruim en overzichtelijk. Een laag uitgiftepunt voor de kinderen bevindt zich direct naast de keuken. En aan de andere kant een open kastenwand voor spullen in het zicht. Boven in de kast, onder het balkon, staat de gewonnen beker uitkijkend over de kantine.

Voorlopig ontwerp van het nieuwe clubhuis ter inspiratie.

Nieuw Clubhuis GHBS schetsvoorstel v2

Nieuw Clubhuis GHBS schetsvoorstel v1

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent