Menu

 Door Lisette Kruit

Voorjaarsnieuwsbrief van het bestuur

Tweede seizoenshelft staat voor de deur

Het is begin maart. Inmiddels is het weer heerlijk om buiten met stick en bal aan de slag te gaan. Kortom de tweede helft van de veldcompetitie staat voor de deur. Lekker hockeyen met je team, er voor gaan en vooral veel plezier hebben. Daar gaat het om! De resultaten komen dan vanzelf (of niet maar dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan)! Hopelijk kunnen we aan het eind van het seizoen weer veel kampioenen huldigen. De kampioenen van de zaalcompetitie worden in ieder geval binnenkort gehuldigd.

 

Veranderingen rondom de kantine

De afgelopen vier jaar heeft Floor Wolthuizen de kantine (en nog veel meer……) bij GHBS onder haar hoede gehad. In de winterperiode heeft ze aangegeven dat ze ons -met pijn in het hart- gaat verlaten om aan de slag te gaan bij het Sportcentrum in Drachten. Ontzettend jammer voor GHBS natuurlijk maar aan de andere kant ook wel weer een mooie stap voor Floor. Heel erg bedankt voor al je inzet en enthousiasme in de afgelopen jaren. In de aankomende maanden zal er nog een moment worden geprikt om je echt te bedanken. Overigens is Floor niet helemaal uit beeld bij GHBS. Ze is nog steeds op de zondagen in Dames 1 te bewonderen.

 

Hoe gaat het nu verder met de kantine, een vervanger van Floor?

Er zijn in de winterperiode gesprekken geweest met en aantal kandidaten voor de functie van Floor. Helaas heeft dat geen bevredigend resultaat opgeleverd.

 

De oplossing die nu is gevonden is dat de taken van Floor (inkoop, supervisie weekend, schoonmaak, reserveringen etc.) worden verdeeld over een aantal personen en commissies. Zo komt er een team komt dat in ieder geval op een groot deel van de middagen door de week de barbezetting voor haar rekening gaat nemen. Het bestuur wil tot het einde van dit seizoen kijken hoe dat werkt en of het gecontinueerd moet worden of dat er een andere oplossing moet worden gevonden. Natuurlijk zal er wel eens iets misgaan. We willen jullie vragen om jullie begrip, geduld en enige discipline m.b.t. opruimen rotzooi, sleutels terugleggen etc.

 

Nieuw bestuurslid Accomodatie

In de afgelopen maanden is Jurgen Bos gaan meedraaien met het bestuur (in de voorjaars ALV zal hij formeel toetreden). Jurgen ontfermt zich over de portefeuille Accommodatie die een tijd lang niet ingevuld is geweest. Coördinatie schoonmaak, alles rondom de velden en clubhuis (verlichting, sproei-installatie etc.), contacten met de gemeente, zaalveld Kardinge en nog veel meer, vallen onder zijn verantwoordelijkheid.

 

Schoonmaak

Begin dit jaar is SW bedrijf Fivelingo begonnen met het schoonmaken van het clubhuis, de velden en de ruimte rondom de velden. Naast de gebruikelijke schoonmaakbeurten op maandag, woensdag en vrijdag is daar nu ook de zaterdag aan toegevoegd zodat het er ook op zondag goed uitziet. Volgens mij is het binnen en buiten al een stuk schoner. Laten we zorgen dat dat zo blijft. En eh….als je wat rotzooi ziet liggen pak het even op en gooi het in een afvalbak.

 

Sponsoring

De sponsorcommissie komt op stoom. Kijk maar eens naar het grote aantal nieuwe bordsponsors, vlaggen en natuurlijk de GHBS Aygo’s van Pouw-rent! Op dit moment zijn er een groot aantal gesprekken gaande met potentiele sponsoren. Het gaat goed met GHBS en dat heeft z’n effect, ook op dit terrein.

 

Drukke maanden

Er komt een drukke periode aan. De sloten langs het clubhuis worden gedempt (heeft enige vertraging opgelopen in het vergunningentraject) en als dat klaar is begint de gemeente met de bouw van de vier kleedkamers op de plek van het inmiddels door Heren 1 (in opdracht) gesloopte pup-veldje.

 

Tot langs de lijn.

 

Rob Wolters

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent