Menu

 Door voorzitter

Welkom op onze nieuwe website!

Zoals je ziet, hebben we onze website een flinke opknapbeurt gegeven. De site was ook wel toe aan een likje 2.0. De vorige ontbeerde elke vorm van interactie en was ook slecht te lezen op de telefoon. Dat is nu veranderd. En dat moest ook. De telefoon is zo langzamerhand het belangrijkste middel om websites te bekijken. Websites zijn al lang niet meer bedoeld voor eenrichtingsverkeer.

 

Veel werk
De afgelopen maanden is de communicatiecommissie druk in de weer geweest met het testen en vullen van de website en daarvan zie je hier het resultaat. Naast het overzetten van content is ook veel tijd gestopt in het checken van de juiste werking van de site en voor zover de commissie het kan zien, werkt de site goed. Maar we kunnen altijd zaken missen en we hebben niet de beschikking over alle mogelijke types telefoon. Dus als je dingen ziet die niet goed zijn, laat het dan weten aan communicatiecommissie@ghbs.nl.

 

Ieder team een pagina
Een belangrijk onderdeel van de site is de teampagina: elk team heeft zijn eigen pagina en kan die ook (binnen grenzen) zelf inrichten. De communicatiecommissie kan ieder team de mogelijkheid geven om de pagina van zijn team te vullen met wedstrijdverslagen, foto’s en filmpjes. En de teamindelingen worden automatisch vanuit LISA gevuld, zodat de teamindelingen in het vervolg up-to-date zijn.

 

Makkelijk delen
We doen al veel met Facebook en Twitter en de mogelijkheid om berichten van de site te delen via sociale media. Dus als je een leuk bericht hebt laten plaatsen of zelf hebt geplaatst kun je dat nu nog makkelijker delen met je volgers op Facebook en Twitter. Maak daar vooral gebruik van, want daarmee kun je je bericht nog beter over het voetlicht brengen.

 

Blogs en commentaar
Ook nieuw op de site is de mogelijkheid om blogs te plaatsen. Ik zal regelmatig gebruik hiervan maken om zaken die in de vereniging en in het bestuur spelen, te delen met jullie. In die zin is dit een voorzetting van de communicatie zoals die de vorige twee jaren via het digitale clubblad heeft plaatsgevonden. En je hebt nu ook de mogelijkheid om reacties te plaatsen. Daarvoor moet je wel een Facebookaccount hebben. Zo weten we ook wie wat plaatst en kunnen we beter en gerichter reageren op berichten. Maak vooral gebruik van deze mogelijkheid om je instemming te laten blijken of je suggesties voor verbetering te delen. Het bestuur en de commissies kunnen een blog beginnen op de site. Vraag bij de communicatiecommissie naar de mogelijkheden en richtlijnen.

 

Invoeren teksten
Aan de achterkant is ook het een en ander veranderd. De site maakt gebruik van WordPress. Dit systeem heeft een makkelijker interface om berichten te plaatsen en pagina’s te maken dan ons vorige systeem. Als je gewend bent met Kirra te werken (ons vorige systeem) zal het wellicht even wennen zijn, maar mijn ervaring is dat het snel went en het dan een stuk prettiger werkt.

 

Standaardpakket
Zoals al gezegd maken we nu gebruik van een standaardpakket. Dat heeft meerdere voordelen: we zijn zelf eigenaar van de code en kunnen die eenvoudig meenemen naar een andere hostpartij, mocht dat ooit nodig zijn. En doordat we eigenaar zijn, kunnen we zelfs onze eigen functionaliteit ontwikkelen. Dus als je een technische achtergrond hebt en je wilt je programmeerspieren inzetten voor de club, meld je dan bij de communicatiecommissie!

 

Ik ben heel benieuwd naar de creativiteit die de teams gaan ontplooien op de eigen teampagina’s en kijk uit naar jullie reacties. Veel plezier met de site!

 

Hans Wienen – voorzitter GHBS

Sportmaat Unicef Rabobank Pouwrent